Установка HIMARS /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Новий пакет військової допомоги США на $1,1 млрд включає 18 установок HIMARS. Україна їх отримає протягом кількох років

Установка HIMARS Фото Getty Images

Міністерство оборони США напередодні оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на $1,1 млрд. Постачання частини бойового обладнання, в тому числі 18 установок HIMARS, розраховане на підтримку України в довгостроковій перспективі, повідомили в Пентагоні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Окрім 18 HIMARS та боєприпасів до них, до пакета входять: 150 броньованих машин HMMWV; 150 тактичних машин для буксирування озброєння; 40 вантажівок і 80 причепів для перевезення важкого обладнання; два радари для безпілотних авіаційних систем; 20 багатофункціональних радарів; системи протидії безпілотним літальним апаратам. 
  • Також у новому пакеті допомоги – тактичні системи захищеного звʼязку, системи спостереження та оптики; обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів; бронежилети та інше польове спорядження; фінансування підготовки, технічного обслуговування та утримання.
  • У Пентагоні пояснили, що в рамках програми USAI Сполучені Штати будуть закуповувати системи HIMARS безпосередньо у виробника, а не вилучатимуть їх з американських військових запасів. Їх прибуття може зайняти деякий час, наголосили в американському військовому відомстві.
  • Хоча довгострокова закупівля новостворених HIMARS для України не заважає США продовжувати вилучати існуючі системи з арсеналу у разі необхідності, вона слугує більшій меті – мати ці системи за контрактом і в резерві для постачання пізніше, цитує ЄП високопоставленого урядовця.

Контекст

Планування майбутніх оборонних потреб України, після завершення війни, не є новою концепцією. У квітні міністр оборони США Ллойд Остін провів перше з серії засідань Української контактної групи з питань оборони. Перша зустріч відбулася в Німеччині. Тоді міністр наголосив на необхідності забезпечення не лише нагальних потреб України, але й її майбутніх оборонних потреб. 

«Україна потребує нашої допомоги, щоб перемогти сьогодні. І вони все ще потребуватимуть нашої допомоги, коли війна закінчиться», – сказав Остін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні