Категорія
Новини
Дата

Понад 12 млрд грн прибутку «Нафтогазу» спрямують до держбюджету. Кабмін затвердив звіт та визнав роботу правління задовільною

Кабінет міністрів затвердив звіт НАК «Нафтогаз України» за 2021 рік. 95% чистого прибутку за рік буде спрямовано до держбюджету, йдеться у розпорядженні №477-р від 14 червня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Річний звіт «Нафтогазу» за 2021 рік затверджено включно з висновками незалежного аудитора – ТОВ Аудиторська фірма «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)».
  • Затверджено звіт правління «Нафтогазу», який включає звіт про виконання фінансового плану за 2021 рік. Кабмін визнав роботу правління «Нафтогазу» у 2021 році задовільною.
  • Затверджено розподіл чистого прибутку «Нафтогазу». 95% чистого прибутку в розмірі майже 12,39 млрд грн спрямовуються на виплату дивідендів до держбюджету, 5% чистого прибутку в розмірі 652,6 млрд грн спрямовуються до резервного капіталу НАК.
  • Виплату дивідендів «Нафтогаз» має провести не пізніше 30 червня.

Контекст

Раніше повідомлялося, що у 2021 році консолідований виторг НАК «Нафтогаз України» становив 217 млрд грн у 2021 році, чистий прибуток – 12 млрд грн.

«Нафтогаз» наприкінці березня 2022 року авансом перерахував у держбюджет 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік. За даними компанії, загалом від початку війни Група Нафтогаз сплатила до бюджету 15,5 млрд грн.

Кабмін пропонує виділити з держбюджету 264,3 млрд грн на врегулювання ситуації на ринку природного газу й у сфері теплопостачання. Відповідний законопроєкт №7429 зареєстрований у Верховній Раді 1 червня. Головна мета документа – збереження діючих тарифів на газ і тепло для населення як мінімум на час війни

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні