Категорія
Новини
Дата

Чистий прибуток «Нафтогазу» у 2021 році становив 12 млрд грн. Найприбутковіший сегмент – внутрішня розвідка та видобування

Консолідований виторг НАК «Нафтогаз України» становив 217 млрд грн у 2021 році. Чистий прибуток – 12 млрд грн. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Основні складові виторгу (до елімінації): продаж природного газу – 137 млрд грн, внутрішня розвідка та видобування – 90 млрд грн, виторг «Укрнафти» – 37 млрд грн та послуги з транзиту – 33 млрд грн.
  • У географічній структурі виторгу «Нафтогазу» у 2021 році 80,8% припало на Україну, 16,6% – на Росію, 2% – на європейські країни, решта 0,6% – на країни Азії, Єгипет та США.
  • Протягом 2021 року єдиним зовнішнім клієнтом, доходи від якого перевищують 10% від загальної суми доходів, був «Газпром». Сума доходів від «Газпрому» за транзит природного газу в 2021 році становила 32,7 млрд грн.
  • Згідно зі звітом річний виторг «Укрнафти» становив 36,9 млрд грн, чистий операційний прибуток (NOPLAT) – 3,7 млрд грн.

Контекст

«Нафтогаз» наприкінці березня 2022 року авансом перерахував у державний бюджет 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік. Загалом від початку війни група «Нафтогаз» сплатила до бюджету 12,3 млрд грн.

Внаслідок війни активи групи балансовою вартістю 400 млн грн були пошкоджені, а нафтопереробні операції в одній із філій ПАТ «Укргазвидобування», розташованій у Харківській області, були тимчасово припинені через близькість до військових дій. Жоден з критичних обʼєктів або інфраструктури Групи не зазнав істотних пошкоджень.

Близько 1300 співробітників приєдналися до Збройних сил України та територіальної оборони.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні