Категорія
Новини
Дата

РНБО запровадила сакції проти телеканалу НАШ. Проєкт Мураєва заблокували на п'ять років

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) запровадила терміном на 5 років санкції проти телеканалу НАШ. Він належить сім'ї політика Євгена Мураєва.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкції запровадили на підставі повідомлення Служби безпеки України. Вони діятимуть п'ять років, оголосив секретар РНБО Олексій Данилов.
  • Обмеження накладають на кілька юросіб з орбіти телеканалу. Це компанія «Наша Прага», яка займається продакшеном, «Наш 24» та «Наш 365» – здають в оренду техніку та їхні материнські структури на Кіпрі. Кінцевим власником є батько екс-нардепа від «Опозиційного блоку» Володимир Мураєв.
  • Сукупний виторг українських юридичних осіб «Наш» за три квартали 2021 року склав понад 58 млн грн, повідомляють дані СПАРК-Інтерфакс.
  • Також РНБО ввела санкції проти московської фірми «Вітрина ТВ», яка сприяє трансляції російських каналів в Україні, передає «Бабель».

Контекст

НАШ уже ставав об'єктом штрафів та санкцій. Нацрада з питань телебачення та радіомовлення штрафувала канал за поширення російської пропаганди та перевіряла висловлювання гостей в ефірі.

Мураєв прийшов до парламенту 2012 року нардепом від «Партії Регіонів». У 2014 році він перейшов до «Опозиційного блоку» та увійшов до медіа-бізнесу – купив телеканал NewsOne у Вадима Рабіновича. У 2018 році він продав за €1,3 млн. продав канал соратнику Віктора Медведчука, Тарасу Козаку.

У 2019 році він започаткував НАШ. Крім нього, до списку активів нардепа входить фабрика «Рапід», підприємства з будівництва дачних будинків та навіть оздоровчі комплекси.

У січні 2022 року МЗС Великої Британії назвало Мураєва потенційним керівником України за умови вторгнення та окупації країни російськими військами.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні