Категорія
Новини
Дата

Росія отримає потужну військову відповідь у разі ядерного удару по Україні – Боррель

Відповідь Заходу на потенційний ядерний удар по Україні не буде ядерною, але вона буде дуже потужною з військової точки зору. Про це глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель сказав, виступаючи у четвер у Брюгге, пише ЄП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Боррель заявив, що будь-яка ядерна атака проти України отримає відповідь. «Не ядерну відповідь, але потужну відповідь з військового боку», – сказав дипломат.
  • За його словами, «це серйозний момент в історії, і ми повинні показати нашу єдність, міць і повну рішучість».

Контекст

Ядерний удар Росії, найімовірніше, викличе «фізичну відповідь» союзників Києва і, потенційно – Північноатлантичного альянсу, заявив у коментарі Reuters на умовах анонімності високопосадовець НАТО. Альянс збирається найближчим часом провести планові навчання ядерних сил стримування. Вони повинні допомогти запобігти потенційній ескалації з боку Росії.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що його країна не буде застосовувати ядерну зброю проти Росії, якщо та завдасть ядерного удару по Україні. «Наша доктрина базується на фундаментальних інтересах нації, і вони визначені дуже чітко. Якби по Україні було завдано ракетно-ядерного удару, ці інтереси не були б поставлені під питання», – сказав Макрон. На уточнення журналіста, що це не призведе до ядерної відповіді Франції, Макрон відповів ствердно: «Це очевидно».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні