Категорія
Новини
Дата

Російське командування повідомляло солдатам про майбутні бойові дії в Україні ще в січні – полонений льотчик

1 хв читання

Командування армії РФ повідомляло особовому складу інформацію про майбутню участь у бойових діях на території України ще в січні 2022. Про це на пресконференції в «Інтерфакс-Україна» за участі полонених російських пілотів повідомив заступник командира 47-го бомбардувального авіаційного полку РФ Максим Кріштоп.

Ключові факти

  • У січні 2022 року командир полку повідомив про майбутню участь у бойових діях в Україні. Після цього на аеродром розпочалося підвезення боєприпасів та авіаційних засобів ураження. Паралельно з цим почались тренування з польотів на гранично малих висотах, із подолання ППО, тактичних пусків ракет, сказав Кріштоп.
  • Командування офіційно заявляло, що це підготовка до спільних російсько-білоруських навчаннях «Союзна рішучість-2022».
  • «Бойове розпорядження про завдання авіаударів територією України прийшло в частину 23-го лютого з 18.00 до 20.00. Командиром полку було поставлено відповідний наказ – про завдання ударів по Україні, з 24 лютого», — додав пілот.
  • З 24 лютого до 5 березня Кріштоп встиг здійснити три бойові вильоти. Два з них з метою враження сил ЗСУ на південь від Балаклії та знищення колони бронетехніки під Ізюмом за допомогою 3-тонних фугасних бомб було виконано ним повністю. Третій бойовий виліт відбувався з метою бомбардування Харкова, на борту пілот мав 4 тонни фугасних бомб, однак був збитий українськими ППО.
  • Фугасні бомби були не керованими (вільного падіння), калібром 250 і 500 кг, радіусом поразки 60 метрів. Керовані авіабомби з лазерною системою наведення не застосовувалися, уточнив військовополонений.
  • Наказ про початок вторгнення РФ в Україну та подальше захоплення держави було доведено до військової частини 23 лютого, повідомив журналістам полонений майор 43-го окремого морського штурмового авіаполку Олексій Головенський.
  • З 24 по 5 березня Головенський виконав 7 бойових вильотів з метою виявлення радіотехнічних та радіовипромінюючих засобів ППО для їх подальшого знищення. Під час навчань командування доносило до військовослужбовців «неправдиву інформацію про слабкість сил українських ППО та застаріле обладнання», наголосив він.

Контекст

Зазнавши нищівних втрат, російські окупанти розпочали терористичну війну. Вони вбивають і захоплюють у заручники мирних громадян, жінок та дітей, блокують гуманітарні коридори, вдаються до інший провокацій.

На 10 березня російські окупанти вбили більше цивільних українців, ніж загинуло в бою військових з усіх структур сектору оборони, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

11 березня близько 06:10 окупанти здійснили три авіаудари по місту Дніпро. Потрапляння було поблизу дитячого садку і багатоквартирного житлового будинку та в двоповерхову взуттєву фабрику з послідуючим горінням.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні