Категорія
Новини
Дата

Російський бізнес розробника програмного забезпечення DataArt викупила петербурзька N3

1 хв читання

Інвестиційно-керуюча компанія N3 group та Арсен Галстян придбали російський підрозділ міжнародного розробника програмного забезпечення DataArt. Про це йдеться у пресрелізі N3 group. Сума угоди не розкривається.

Ключові факти

  • Російське представництво DataArt складалося з шести офісів — у Воронежі (найбільший), у Петербурзі, Ростові-на-Дону, Краснодарі, Казані та Москві, а також ремоут-офісу.
  • Нова компанія, зібрана з активів DataArt, працюватиме самостійно під брендом ITentika.
  • Угода дозволить зберегти команду з досвідом розробки складних технологічних систем для світових компаній та продовжити роботу на російському ринку, зазначається у повідомленні.

Контекст

DataArt – міжнародна компанія, що займається аутсорсингом програмного забезпечення, що спеціалізується в галузі інтернет-додатків, технологій IoT, корпоративних баз даних та інструментів промислової автоматизації. Компанія була заснована у 1997 році. На кінець 2021 року була представлена ​​більш ніж 20 офісами у США, Європі та Латинській Америці.

Наприкінці лютого DataArt оголосила про припинення інвестицій, найму та розвитку бізнесу в РФ. У російських офісах DataArt працювало 1000 співробітників, розповідала DOU бренд-менеджерка Анна Великоіваненко. Це 17,5% глобального штату. Оцінити частку російського офісу у доходах складніше, оскільки DataArt не публічна компанія. Дві російські юрособи, що напряму належать американській компанії, у 2020 році, за даними Spark-Interfax, отримали $15,5 млн доходів – близько 8,4% від загальних. 

У липні 2021 у DataArt було понад 2600 спеціалістів в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні