Категорія
Новини
Дата

Світові страховики готуються до мільярдних виплат через війну в Україні

Світові страхові компанії готуються до масштабних виплат через війну в Україні, пише Financial Times. Найбільше постраждають страхувальники літаків через призупинення польотів літаків РФ. За найгіршого сценарію, за якого літаки не можна буде повернути, втрати глобального страхового ринку становитимуть близько $5 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Світовий ринок спеціалізованого страхування уже відчуває на собі наслідки війни в Україні. Акції міжнародної британської страхової компанії Lloydʼs of London просіли за останні тижні. Lloydʼs of London очікує отримати значний, але загалом прийнятний збиток, пише FT. Показник може становити від $1 млрд до $4 млрд.
  • Збитки уже будуть «відчутними» у страхуванні застрахованих суден, літаків, будинків та сировинних товарів, яких вже торкнувся конфлікт, пише FT.
  • Страхові компанії відмовляються від нових угод, які можуть призвести до додаткових збитків у Росії.
  • Компанії також переглядають політику, щоб уникнути нових страхових позовів із РФ. Вони також стягують додаткові внески за страхове покриття суден, що проходять через води у зоні конфлікту.
  • Але політика страхових компаній передбачає ліміт виплат, тому втрати не перевищать $5 млрд за найгіршого сценарію. У той час вартість близько 600 зарубіжних літаків, що знаходяться в Росії, може становити близько $13 млрд.

Контекст

Forbes писав, як два найбільші світові виробники літаків Boeing і Airbus запроваджують санкції проти Росії, яка розвʼязала війну в Україні. Російські авіакомпанії спустять на землю понад 750 пасажирських літаків, зупинять більшість міжнародних рейсів та втратять 80% флоту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні