Категорія
Новини
Дата

Українські ТЕЦ за можливості переведуть на газове вугілля – міністр енергетики

Теплоелектроцентралі (ТЕЦ), які використовують антрацит, будуть за можливості переобладнані на спалювання вугілля газової групи. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перевести на вугілля марки «Г», там, де це можливо, планується зокрема приватні ТЕЦ, сказав міністр.
  • За словами Галущенко, використання теплової генерації природного газу розглядається лише як резервний варіант. «Економіка відсутня за ціни газу в $1800 за 1000 куб. м. Тому його використання для виробництва електрики – це вже крайній захід, коли постане питання національної безпеки», – наголосив міністр.

Контекст

Згідно з наказом Міненерго від 13 липня 2022 року, створено робочу групу щодо підвищення енергоефективності роботи ТЕЦ, ТЕС та переходу на альтернативні види палива.

Після того, як Україна втратила доступ до своїх антрацитових родовищ на окупованій у 2014-2015 рр. частині Донбасу, країна імпортувала антрацит або з РФ, або через заблоковані морські порти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні