Категорія
Новини
Дата

Український сервіс прокату самокатів Kiwi залучив майже $1 млн. Компанія готується до другого раунду інвестицій

Сервіс прокату електросамокатів Kiwi залучив майже $1 млн від декількох приватних інвесторів. Про це повідомив співзасновник Kiwi Олексій Кушка.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Всі інвестиції спрямують на масштабування бізнесу і закупівлю нових електросамокатів, які поповнять парк до кінця року, розповів AIN.UA Кушка.
  • Також він розповів, що спочатку компанія зверталася до венчурних фондів. «Але вони сказали нам: спочатку зробіть раунди трохи менші, ми подивимося, як ви відпрацюєте, і тоді приходьте ще раз», – зазначив Кушка.
  • Нині Kiwi готується почати другий раунд і відновити переговори з фондами.

Довідка

Компанія KIWI працює на ринку України з березня 2020 року. Вперше сервіс запустили в Одесі. Нині компанія присутня в Одесі, Києві, Львові та Дніпрі. В планах – Харків, Запоріжжя, а також вихід у сусідні держави. Наразі парк KIWI налічує 900 електросамокатів, але через місяць їх має бути вже 1400, а до кінця року – 2000. 

Контекст

Пандемія COVID-19 спонукала людей у ​​всьому світі пересідати на велосипеди та електросамокати як альтернативу громадському транспорту. Крім того, уряди європейських країн інвестували в широкомасштабну велосипедну та самокатну інфраструктуру. За даними Європейської федерації велосипедистів, продажі електронних велосипедів в Європі під час пандемії COVID-19 зросли на 47%, пише дослідницька компанія Meticulous Research. Продажі електричних велосипедів у США збільшилися на 145%. За прогнозом Meticulous Research, ринок електричних скутерів зросте на 29,4% і досягне $644,5 млрд до 2028 року.

Водночас в Україні досі не визначено правовий статус таких електроскутерів. Законопроєкт №3023, який має допомогти організувати дорожній рух, ухвалено лише в першому читанні. Окрім того, в Україні ще немає достатньої інфраструктури для їзди на такому транспорті, через що інколи трапляються зіткнення з пішоходами, пише BBC.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні