Категорія
Новини
Дата

УЗ претендує на російську частку «Крюківського вагонобудівного заводу» – Камишін

1 хв читання

«Укрзалізниця» претендує на управління російською часткою «Крюківського вагонобудівного заводу» (КВБЗ). Про це в інтерв'ю Forbes сказав голова правління УЗ Олександр Камишін. Наразі корпоративні права заводу арештовані через закупівлю комплектуючих у компаній, пов’язаних із його акціонером, громадянином РФ Станіславом Гамзаловим.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Якщо частка КВБЗ переходить в АРМА, ми будемо претендувати на те, щоб УЗ стала управляючою компанією цим пакетом акцій», – сказав Камишін.
  • Таке рішення дозволить держкомпанії розвинути відносини із заводом на новому рівні, додав голова УЗ. «Передача пакета російського акціонера в управління української держкомпанії сприятиме залученню нових контрактів від УЗ. Для нас важливо мати вплив на стратегічні і технологічні рішення», – наголосив Камишін.
  • Повну версію інтерв'ю з головою УЗ читайте на Forbes найближчим часом.

Контекст

Акції КВБЗ заарештували за вимогою Офісу генпрокурора. Причина – закупівля комплектуючих у компаній, пов’язаних із його акціонером, громадянином РФ Станіславом Гамзаловим. Корпоративні права КВБЗ арештовано та вирішується питання передачі їх в управління АРМА, повідомила 31 травня Київська міська прокуратура. 

За версією слідства, Крюківський вагонобудівнийзавод системно закуповував за завищеними цінами деталі для будівництва вагонів у підприємств із РФ за наявності дешевших українських аналогів.

Прокуратура вважає, що викрила схему виведення грошових коштів на рахунки російських підприємств за сприяння громадянина РФ, який володіє 25% акцій КВБЗ. Гроші підприємства, за версією прокуратури, могли використовуватися для «фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України». У яких компаній закуповували деталі, слідчі не розголошують.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд