Категорія
Новини
Дата

УЗ претендує на російську частку «Крюківського вагонобудівного заводу» – Камишін

«Укрзалізниця» претендує на управління російською часткою «Крюківського вагонобудівного заводу» (КВБЗ). Про це в інтерв'ю Forbes сказав голова правління УЗ Олександр Камишін. Наразі корпоративні права заводу арештовані через закупівлю комплектуючих у компаній, пов’язаних із його акціонером, громадянином РФ Станіславом Гамзаловим.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Якщо частка КВБЗ переходить в АРМА, ми будемо претендувати на те, щоб УЗ стала управляючою компанією цим пакетом акцій», – сказав Камишін.
  • Таке рішення дозволить держкомпанії розвинути відносини із заводом на новому рівні, додав голова УЗ. «Передача пакета російського акціонера в управління української держкомпанії сприятиме залученню нових контрактів від УЗ. Для нас важливо мати вплив на стратегічні і технологічні рішення», – наголосив Камишін.
  • Повну версію інтерв'ю з головою УЗ читайте на Forbes найближчим часом.

Контекст

Акції КВБЗ заарештували за вимогою Офісу генпрокурора. Причина – закупівля комплектуючих у компаній, пов’язаних із його акціонером, громадянином РФ Станіславом Гамзаловим. Корпоративні права КВБЗ арештовано та вирішується питання передачі їх в управління АРМА, повідомила 31 травня Київська міська прокуратура. 

За версією слідства, Крюківський вагонобудівнийзавод системно закуповував за завищеними цінами деталі для будівництва вагонів у підприємств із РФ за наявності дешевших українських аналогів.

Прокуратура вважає, що викрила схему виведення грошових коштів на рахунки російських підприємств за сприяння громадянина РФ, який володіє 25% акцій КВБЗ. Гроші підприємства, за версією прокуратури, могли використовуватися для «фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України». У яких компаній закуповували деталі, слідчі не розголошують.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні