Категорія
Новини
Дата

Велика Британія ввела санкції проти Кабаєвої та родичів Путіна

Велика Британія внесла до списку санкцій Аліну Кабаєву та ще 11 родичів і осіб, наближених до президента Росії Володимира Путіна. Вони, за словами міністра закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, є «тіньовою мережею, що фінансують його розкішне життя». Про це йдеться на сайті уряду Великої Британії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Офіційні активи Путіна незначні, його спосіб життя фінансується групою сім’ї, друзів та еліти, зазначили у британському МЗС. В офіційних документах перераховано скромне майно президента Путіна, зокрема, невелика квартира в Санкт-Петербурзі, дві машини 1950-х років, причіп і невеликий гараж.
  • «Насправді Путін покладається на сім’ю, друзів дитинства та обрану еліту, які виграли від його правління і, своєю чергою, підтримують його спосіб життя. Їхньою нагородою є вплив на справи російської держави, що виходить далеко за межі їхніх формальних посад», – йдеться у повідомленні МЗС Великої Британії.
  • Запроваджені санкції спрямовані саме на це коло, зобов’язане Путіну своїм багатством і владою, яке, своєю чергою, підтримує Путіна та його військову машину.
  • «Ми націлюємось на тіньову мережу, яка підтримує розкішний спосіб життя Путіна. Ми продовжуватимемо вводити санкції проти всіх тих, хто сприяє агресії Путіна, доки Україна не переможе», – сказала Трасс.
  • Під санкції потрапили Аліна Кабаєва, олімпійська гімнастка на пенсії. «Кабаєва піднялася до посади голови правління Національної медіагрупи, яка, як повідомляється, є найбільшою приватною російською медіакомпанією. Вважається, що вона має тісні особисті стосунки з Путіним, а раніше була депутатом у Думі від «Єдиної Росії», – зазначається у повідомленні. Разом із Кабаєвою у санкційному списку опинилася її бабуся Анна Зацепліна.
  • Санкції вводяться проти колишньої дружини Путіна Людмили Очеретної. Повідомляється, що після розлучення з Путіним у 2014 році Очеретна отримала пільгові ділові відносини з державними структурами.
  • У списку також родичі й друзі: Роман та Ігор Путіни, Михайло Шеломов, Михайло Путін, Олександр Плехов, Михайло Клішин, Володимир Колбін, Юрій Шамалов, Віктор Хмарін.

Контекст

З моменту вторгнення Велика Британія наклала санкції на понад 1000 фізичних і 100 юридичних осіб.

У середині березня Лондон заборонив експорт до Росії предметів розкоші, а також запровадив підвищені тарифи на імпорт деяких російських товарів, зокрема горілку. Наприкінці квітня введено заборону на експорт у РФ товарів, які можуть бути використані проти українського народу, наприклад, «обладнання для перехоплення та моніторингу».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні