Категорія
Новини
Дата

Японська єна впала до 20-річного мінімуму відносно долара

Японська валюта єна подешевшала на 5% по відношенню до долара з початку місяця. Вона торгується на рівні $128,46, що трохи нижче мінімуму в $130,61, зафіксованого 21 квітня 2002 року. Про це пише Financial Time.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Протягом останніх місяців єна боролася з доларом, оскільки очікується, що Федеральна резервна система значно посилить монетарні умови, тоді як японський Центральний банк не планує цього робити.
  • «Слабкість ієни була підкріплена подальшими різкими коментарями чиновників ФРС, які продовжують посилювати очікувані розбіжності в політиці між Банком Японії та ФРС», – сказав Лі Хардман, валютний стратег MUFG Bank.
  • Інфляція в США «занадто висока», заявив 18 квітня президент Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Буллард, повторюючи свою позицію щодо підвищення процентних ставок до 3,5% до кінця року.
  • Тим часом Банк Японії хоче утримати прибутковість японських 10-річних державних облігацій близько 0% і не вище 0,25%
  • За останні три місяці долар зміцнився більш ніж на 12% по відношенню до єни.
Японська єна впала до 20-річного мінімуму відносно долара /Фото 1

Падіння єни до 20-річного мінімуму

Контекст

Інфляція у США в листопаді прискорилася до 6,8% – найвищого значення за майже 40 років. Найбільший внесок у зростання цін у місячному вимірі зробили ціни на газ, житло, продовольство та транспорт. У США інфляція перевищує позначку 5% шостий місяць поспіль. Це тисне на ФРС, яка раніше запланованого терміну може скоротити програму купівлі казначейських облігацій та підвищити базову ставку. У грудні ФРС оголосила, що з січня вдвічі швидше скорочуватиме програму викупу активів – на $30 млрд на місяць. Такими темпами програму планується завершити в березні 2022 року.

Дані з американського ринку праці показали менш суттєве, ніж очікувалося, зростання кількості робочих місць у США в грудні, проте зниження безробіття перевершило прогнози експертів. Кількість робочих місць у США в грудні зросла на 199 000 після підйому на 249 000 у листопаді, безробіття впало до 3,9% – мінімуму з лютого 2020 року, повідомило Мінпраці США.

Країни з економікою, що розвивається, стикаються зі стрімким зростанням цін і значно вищим держборгом, рівень якого збільшився майже на 10 процентних пунктів за два останні роки, відзначали аналітики МВФ.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні