Категорія
Новини
Дата

За тиждень Росія завдала Україні збитків на $8,3 млрд, з початку війни — на $62,6 млрд. Оцінка KSE

Збитки, які Росія нанесла інфраструктурі у війні за останній тиждень, виросли щонайменше на $8,3 млрд після попередньої оцінки 10 березня. Станом на 17 березня загальна сума збитків складає 1,8 трлн грн, або $62,6 млрд, підрахували у Київській школі економіки в рамках проєкту «Росія заплатить».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Із початку військової агресії Росії проти України 24 лютого, в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 закладів освіти (щонайменше $1,707 млн), 36 закладів охорони здоров’я ($2,5 млрд), 1600 житлових будинків ($1,2 млрд), 26 заводів та їхніх складів, 15 аеропортів ($10,5 млрд), 6 ТЕС і ГЕС ($101 млн) тощо.
  • Україна втратила понад 15 000 кілометрів автомобільних доріг (майже $17 млрд) та 5 000 кілометрів залізничних шляхів ($7,5 млрд). Ворог зруйнував чи вивів з ладу 350 мостів та мостових переходів на суму $12,1 млрд.
  • Оцінки не вичерпні, тому що інформація про численні пошкодження та руйнування може бути відсутня через нездатність громадян та органів влади надавати інформацію. Оцінка також не враховує інформацію щодо шкоди, завданої внаслідок бойових дій, мінування, природнім ресурсам, тваринному господарству, запасам компаній (на складах, в магазинах тощо), рухомого майна, військового майна, майна телеком-операторів тощо.

Контекст

KSE Institute (аналітичний центр при Київській школі економіки) спільно з Офісом президента та Мінекономіки започаткували проєкт «Росія заплатить». Його мета – зібрати інформацію про обʼєкти, що були зруйновані і продовжують руйнуватися в результаті війни, яку Росія розв‘язала проти України.

На спеціально створеному сайті https://damaged.in.ua/ кожен зможе надати інформацію про шкоду, завдану в результаті війни проти України. У подальшому ця інформація буде використана урядом як докази в міжнародних судах для відшкодування Росією завданих збитків. Подати інформацію щодо пошкоджень також можна за допомогою чат-боту https://t.me/Damage_in_ua_bot

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні