Категорія
Новини
Дата

Західні країни приділятимуть більше уваги ремонту озброєння, яке надходить в Україну – Politico

Західні союзники України планують змістити фокус із постачання нової зброї на допомогу в її ремонті. В Україні зібрався цілий арсенал техніки, яку необхідно ремонтувати, пише Politico.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми створюємо ремонтні підприємства в Європі, перекладаємо керівництва з ремонту та інструкції щодо використання», – розповів виданню заступник міністра оборони США з закупівель і постачання Вільям Лапланте.
  • Він керує групою, яка вирішує завдання щодо підтримки у робочому стані техніки, яка використовується Україною. До групи входять представники 22 країн, провідні ролі в ній грають США, Велика Британія та Польща. 
  • Контактна група регулярно зустрічається з українськими військовими. На цих зустрічах обговорюється, яких деталей та запчастин їм не вистачає для ремонту техніки. 
  • Група вже допомогла організувати роботу з закупівель і навчитися відстежуванню понад 4000 ліній постачання запчастин для військового обладнання, виробленого в різних країнах та переданого Україні. 
  • Список обладнання, надісланого в Україну за останні 17 місяців, вражає як швидкістю його прибуття, так і різноманітністю, зазначає видання. Україна отримала німецькі танки, американські гаубиці, італійські засоби ППО, а також британські, польські, канадські, французькі та чеські машини. 
  • США переклали українською мовою понад 700 технічних посібників для переданої Україні зброї й опитали виробників зброї по всьому світу, щоб отримати технічні дані для цих систем.
  • Лапланте зазначив, що після початку контрнаступу України потреба в ремонті зросла, але завдяки ремонтній інфраструктурі, створеній за останній рік, оперативні бригади можуть «миттєво» отримати цю інформацію, а потім знайти потрібну деталь для ремонту, навіть якщо її потрібно провезти через пів світу».
  • Попри все західні країни продовжуватимуть постачання в Україну техніки. За словами співрозмовника видання, на засіданні Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося цього тижня, основна увага була приділена транспортним засобам і обладнанню для розмінування, а також мобільній протиповітряній обороні малої дальності.
  • Після зустрічі США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму $1,3 млрд, який включає понад 300 одиниць бронетехніки та чотири системи HIMARS, довгострокові зобов’язання. 

Контекст

Рівень готовності техніки був серйозною проблемою для України від початку воєнного конфлікту, зазначає видання. 

Українські військові використовують озброєння та техніку, які або залишилися з пострадянських часів і тривалий час припадали пилом на складах, або озброєння інших країн, які для них незвичні. 

Для серйозного ремонту закордонну техніку також потрібно спочатку доставити з лінії воєнних дій до Польщі чи Чехії, а потім відправити назад.

Україна давно висловлювала занепокоєння щодо наявності багатьох із цих подарованих систем, оскільки деякі засоби та озброєння, вилучені зі складів США та союзників, прибули та потребували ремонту.

Попри те, що робоча група з питань підтримки досягла успіхів, реалії національної політики та урядової бюрократії також мають вплив на те, які кроки робляться та коли, зазначає видання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні