гаубиця L119, ЗСУ, війна /Getty Images
Категорія
Війна
Дата

«Сторічне партнерство». Україна та Велика Британія підписали оборонно-промисловий пакт, а британська BAE Systems отримала контракт на ремонт гаубиць для ЗСУ – про що домовилися

Легкі гаубиці L119 на озброєнні ЗСУ Фото Getty Images

Представники урядів України та Великої Британії 8 квітня підписали в Києві новий рамковий пакт з оборонно-промислової співпраці. А Міноборони Великої Британії – угоду з BAE Systems щодо обслуговування гаубиць, що стоять на озброєнні ЗСУ. Хоча тексти угод закриті, Forbes Ukraine вдалося розпитати у підписантів про деталі амбітної оборонної співпраці

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Угоди були підписані в межах оборонної конференції, що відбулася 8–9 квітня в Києві. Участь у ній брали представники близько 67 українських і 29 британських компаній, які провели 350 бізнес-зустрічей, повідомив міністр Мінстратегпрому України Олександр Камишін. «Британські компанії працюють разом з українськими та шукають можливості спільно виробляти більше озброєння», – зазначає він.

«Я тут, щоб допомогти розбудувати співпрацю між оборонною промисловістю Великої Британії та України», – каже міністр з питань торговельної політики Великої Британії Ґреґ Гендс. Велика частина компаній з українського боку займається безпілотниками, додає Енді Старт, національний директор з питань озброєнь Великої Британії.

Цілі зустрічі амбітні – це не тільки перемога України, а й співробітництво у довгостроковій перспективі, вже після неї. 

Forbes Ukraine вдалося запитати, про що домовлялися сторони, у Енді Старта, Ґреґа Гендса, Олександра Камишіна та представників одного із найбільших у світі виробників озброєнь – BAE Systems, український офіс якого вже восьмий місяць працює у Києві.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні