гаубиця L119, ЗСУ, війна /Getty Images
Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Сторічне партнерство». Україна та Велика Британія підписали оборонно-промисловий пакт, а британська BAE Systems отримала контракт на ремонт гаубиць для ЗСУ – про що домовилися

3 хв читання

Легкі гаубиці L119 на озброєнні ЗСУ Фото Getty Images

Представники урядів України та Великої Британії 8 квітня підписали в Києві новий рамковий пакт з оборонно-промислової співпраці. А Міноборони Великої Британії – угоду з BAE Systems щодо обслуговування гаубиць, що стоять на озброєнні ЗСУ. Хоча тексти угод закриті, Forbes Ukraine вдалося розпитати у підписантів про деталі амбітної оборонної співпраці

Угоди були підписані в межах оборонної конференції, що відбулася 8–9 квітня в Києві. Участь у ній брали представники близько 67 українських і 29 британських компаній, які провели 350 бізнес-зустрічей, повідомив міністр Мінстратегпрому України Олександр Камишін. «Британські компанії працюють разом з українськими та шукають можливості спільно виробляти більше озброєння», – зазначає він.

«Я тут, щоб допомогти розбудувати співпрацю між оборонною промисловістю Великої Британії та України», – каже міністр з питань торговельної політики Великої Британії Ґреґ Гендс. Велика частина компаній з українського боку займається безпілотниками, додає Енді Старт, національний директор з питань озброєнь Великої Британії.

Цілі зустрічі амбітні – це не тільки перемога України, а й співробітництво у довгостроковій перспективі, вже після неї. 

Forbes Ukraine вдалося запитати, про що домовлялися сторони, у Енді Старта, Ґреґа Гендса, Олександра Камишіна та представників одного із найбільших у світі виробників озброєнь – BAE Systems, український офіс якого вже восьмий місяць працює у Києві.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні