Категорія
Свій бізнес
Дата

Прощання з монополістом. Сотні тисяч українських компаній застрягли в російській системі 1С. Чому вони так повільно переходять з неї? (+приклади тих, хто це зробив)

1С - російська система автоматизування бізнесу

1С - російська система автоматизування бізнесу

Попри повномасштабну війну, український бізнес продовжує використовувати російську облікову систему 1С. Що зупиняє підприємців від переходу та які є альтернативи?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«На адаптацію 1С під свої потреби протягом перших чотирьох років ми вклали від $50 000 до $100 000», – розповідає співзасновниця проєктно-будівельної компанії 7Сі Наталія Дерен. Понад 11 років вона працювала на обліковій програмі російського походження. 

Станом на січень 2022 року російською обліковою програмою користувалося близько 80% бізнесу України, вважає СЕО української ERP системи BIMP Дмитро Обухов. Інша оцінка – близько 500 000 встановлених примірників, казав Forbes директор українського розробника ERP-систем IT-Enterprise Олег Щербатенко у лютому 2023-го.

За підрахунками Обухова, за останні два роки з російського софту вийшло лише 10% українського бізнесу, ще 5% – прийняли рішення змінити систему. В чому полягають складнощі?

Вивести токсини

Втрата інвестицій, зроблених на доробку програми – одна з причин, чому український бізнес не поспішає відмовлятися від 1С. Російський софт було легко дописати під свої потреби, пояснює Дерен.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні