Косметика /Getty Images
Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

«Зростання цін – до 50%». В Україні ввели європейські правила для виробників косметики. На ринку – понад 1000 компаній. Кого зачепить найбільше?

4 хв читання

Нові правила для українських виробників косметики Фото Getty Images

В Україні впроваджено європейські правила створення і продажів косметичних засобів. Як це вплине на ціни? Є побоювання, що значно, кажуть опитані підприємці ніші

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

«Ціна на косметику внутрішніх виробників можуть зрости на 20–50%», – каже Микола Романьок, засновник компанії Archimed, яка консультує іноземні компанії ніші. З серпня 2024 року українські косметичні бізнеси мають дотримуватися нових правил виробництва. Причина – гармонізація із законами ЄС.

«Це суттєві витрати на перегляд складів та інгредієнтів продукції, її пакування, обладнання, сертифікацію тощо», – каже співзасновниця бренду косметики з виторгом 281,4 млн грн у 2023 році Livesta Світлана Діхтяренко.

В Україні зареєстровано 1159 виробників косметичних засобів, які в 2023-му сплатили 1,8 млрд грн податків, говорить Романьок, посилаючись на аналітику дослідницької агенції Fama. Нові правила для них – екзамен на виживання, каже він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд