20 найбільших металургійних компаній України. /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

20 найбільших металургійних компаній України. Рекордні збитки «Метінвесту» Ахметова, прибутки Ferrexpo Жеваго та зупинка заводів Коломойського

7 хв читання

20 найбільших металургійних компаній України. Фото колаж Анастасія Левицька

У 2023 році металургійні підприємства оговтуються після найдраматичнішого падіння, спричиненого повномасштабним вторгненням Росії. Агресор зруйнував ММК ім. Ілліча та «Азовсталь», які забезпечували 40% виробництва металопродукції, а також заблокував морський експорт. Хто виявився спритнішим за інших? Forbes публікує список 20 найбільших металургійних компаній України, які торік заробили 520 млрд грн.

У 2022-му українські вирбники знизили виробництво сталі та прокату на 70–72%, за даними асоціації «Укрметалургпром». Негативна динаміка перервалась лише у березні 2023-го: металурги сумарно виробили 527 400 т сталі – майже на 25% більше, ніж попереднього місяця.

Нарощування експортних поставок через західні сухопутні кордони дозволило Україні піднятись на 24-ту позицію (+4 в. п. у березні – серпні 2023-го) у світовому рейтингу виробників сталі Worldsteel, випередивши Велику Британію. Проте є куди зростати – до повномасштабного вторгнення Україна претендувала на входження у першу десятку.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні