Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Через російську атаку в «Охматдиті» зруйнований один корпус та пошкоджено 24 відділення. На допомогу лікарні вже зібрали 800 млн грн. Скільки коштує відбудова «Охматдиту»

3 хв читання

Наслідки російської атаки на «Охматдит» /Фото офіційні джерела/колаж Forbes

Наслідки російської атаки на «Охматдит» Фото Фото офіційні джерела/колаж Forbes

8 липня 2024 року російська ракета Х-101 влучила на територію найбільшої дитячої лікарні України – київського «Охматдиту». Внаслідок атаки лікарня втратила два з десяти корпусів. Повністю зруйнований старий двоповерховий корпус токсикологічного відділення, а через вибухову хвилю пошкоджений і найбільший новий 11-поверховий корпус лікарні. У чому складність відбудови і скільки грошей на неї потрібно

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

«Це було справжнє пекло – діти та дорослі кричали і плакали від страху, а поранені – від болю», – так описує перші хвилини ракетного удару генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір. 

За його словами, через теракт постраждало понад 300 людей, у тому числі вісім дітей, а троє людей загинуло, включаючи маленького хлопчика. Двоповерховий токсикологічний корпус майже повністю зруйнований, а новий 11-поверховий – пошкоджено, каже Жовнір. Загалом пошкоджено 24 відділення лікарні, підраховує він. 

У той же день український та міжнародний бізнес почав допомагати «Охматдиту». 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд