Прослухати матеріал
Прослухати матеріал
06:10 хвилин
Мешканцям великих міст бракує часу на приготування їжі. Це створює попит на готові страви в супермаркетах, на АЗК і в офісах. Хто заробляє на швидкозростаючому ринку?
Купуйте річну передплату на шість журналів Forbes Ukraine за ціною чотирьох номерів. Якщо ви цінуєте якість, глибину та силу реального досвіду, ця передплата саме для вас.
«Щоб нагодувати чоловіка, побудувала завод», – жартує співзасновниця компанії «Укрптахосервіс» Наталя Шмигельська. Вона починала бізнес з перепродажу свіжої курятини, з 2014 року додала в асортимент готові страви – котлети. На цей крок її спонукав власний досвід: «Готування займало забагато сил і часу, який можна було б провести з родиною».
У містах з населенням від 100 000 близько 25% людей купують готову їжу хоча б раз на місяць, за даними пресслужби мережі «Фора». У першому півріччі 2025 року ринок готових страв (ready-to-eat) зріс на 15–30%, за оцінками опитаних Forbes керівників бізнесу.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.