Максим Тімченко, 48, гендиректор ДТЕК. /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Компанії
Дата

Новий старий ДТЕК. Чи змогла велика війна і буквально 10 000 російських ударів змінити плани найбільшої приватної енергокомпанії країни

Максим Тімченко, 48, гендиректор ДТЕК. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Війна похитнула, але не повалила ДТЕК. Як змінюється найбільший енергохолдинг країни і який у нього запас міцності

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У грудні 2021-го гендиректор ДТЕК Максим Тімченко, 48, протягом двох годин у прямому ефірі корпоративного YouTube‐каналу презентував стратегію розвитку групи до 2030 року. Основна ідея – за наступні 10 років енергохолдинг має перетворитися з компанії, що виробляє електроенергію з «брудного» вугілля, на зелену – зі ставкою на вітрові та сонячні електростанції.

«Ми готові продати наші вугільні станції та шахти», – зазначав Тімченко в інтерв’ю ЕП у червні 2021-го. Для компанії, бізнес якої на 40% залежить від вугільної генерації, такі плани мали досить революційний вигляд. «Озеленення» холдингу ДТЕК оцінював від $2 млрд. Такі інвестиції мали потроїти зелені потужності компанії – до 3 ГВт, що становитиме близько третини від виробітку всіх електростанцій ДТЕК.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні