Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році

Бізнес, що працює на перемогу: як влаштована благодійність FAVBET

Успіхи ЗСУ на передовій і посилення ППО у великих містах дозволили повернутися до повноцінної діяльності тисячам українських компаній та підприємств. 

Втім, війна триває, тому для бізнесу щоденна робота сьогодні передбачає не лише виконання виробничих і маркетингових планів, а й підтримку війська та гуманітарних ініціатив. Причому у випадку багатьох великих компаній, зокрема й FAVBET, це вже не просто окремі проєкти корпоративної соціальної відповідальності, а невід’ємна складова операційних процесів.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 1

«Ми добре розуміємо, кому зобов’язані можливості працювати і розвивати бізнес у цих важких умовах. Тому зараз допомога ЗСУ, гуманітарні проєкти та співпраця з держорганами для посилення військових спроможностей України глибоко інтегровані у все, що ми робимо», розповідають у FAVBET.

Саме тому на другий рік війни у компанії не лише не скоротили рівень підтримки Сил оборони, а й значно розширили спектр проєктів. Зокрема, на початку липня FAVBET долучилася до формування української «Армії дронів» та виділила 57 450 000 грн на закупівлю нових 53 пікапів для ударних рот БпЛА. Це найбільший благодійний внесок в історії компанії.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 2

Бойові пташки

Амбіційний проєкт зі створення «Армії дронів» втілюють за участі Генерального штабу, Держспецзв’язку, Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації та фандрейзингової платформи UNITED24. За два місяці від початку проєкту вже створено та повністю укомплектовано 11 рот у складі бригад ЗСУ.

Коментуючи участь FAVBET, засновник компанії Андрій Матюха підкреслював, що у сучасній війні дрони відіграють надзвичайно важливу роль, і забезпечення ними наших військових має відбуватися якомога швидше: «Це не лише очі нашої армії, але й ефективний інструмент знищення ворожої техніки й живої сили. Дрони рятують життя нашим захисникам – а це безумовний пріоритет».

Завдяки позашляховикам, придбаним компанією, оператори ударних дронів зможуть швидко діставатись позицій та, за необхідності, надавати підтримку іншим бійцям на полі бою.

«Пікапи дозволяють нам бути мобільними, аби ударні роти могли вчасно та ефективно реагувати на активні бойові дії противника. Це запорука збереження життя бійця, якого вчасно можуть евакуювати і надати медичну допомогу. Крім того, пікап – це місткість. Дуже часто необхідно перевозити габаритні ударні коптери та устаткування до них, які не влізли б в інші машини», – розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів 72 ОМБР ім. Чорних Запорожців на позивний Студент.

Важливо, що всі закуплені пікапи абсолютно нові. За словами Студента, це додає впевненості особовому складу, адже дозволяє зосередитися на виконанні бойових завдань замість дбати про ремонт і постійний пошук запчастин.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 3

Всередині військової логістики

На мілітарні рейки стала не лише компанія, а й однойменний благодійний фонд під назвою FAVBET Foundation. У ковідний 2020-й його створили для підтримки програм у галузі дитячого спорту й освіти. Власне, саме цим команда й займалася два довоєнні роки.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 4

Одним із перших великих проєктів фонду стала співпраця з Офісом президента і Мінцифри, в межах якої FAVBET Foundation передав понад 4000 комп’ютерів у бібліотеки десятків містечок і сіл по всій Україні для створення хабів цифрової освіти. У 2021 році «Цифровізацію бібліотек» навіть визнали кращою практикою взаємодії держави та бізнесу на Антикризовому PR-марафоні 2021.

Всього ж до 24 лютого 2022 року фонд встиг започаткувати і впровадити більше сотні подібних проєктів – від закупівлі 2000 телевізорів для дитбудинків сімейного типу до фінансування дитячих змагань.

Особливо пам’ятним довоєнним досвідом у FAVBET Foundation називають участь у створенні експозиції «Код незламності: реальні історії сучасних героїв» на Photo Kyiv 2021 разом із членами тодішньої української збірної Invictus Games – міжнародних змагань для бійців, які зазнали травм і поранень. Тоді й почалася співпраця фонду з «Повернись живим»: починаючи із серпня 2021 року, FAVBET Foundation щомісячно перераховував 100 000 грн на реабілітацію поранених воїнів АТО та ООС.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 5

З початком війни саме цей досвід знайомства з незламними українськими захисниками спонукав керівництво фонду не лише фінансово підтримувати армію, перераховуючи мільйони гривень на НБУ, UNITED24 і «Повернись живим», а й заснувати власні центри допомоги гуманітарного та військового спрямування.

У перші тижні та місяці вторгнення гуманітарні зусилля зосередили на постачанні гумдопомоги до Києва та Харкова, евакуації мирного населення з прифронтових та окупованих територій. Завдяки зусиллям фонду вдалося вивезти в безпечні місця сотні сімей з Херсону та інших міст.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 6

Весною 2022-го FAVBET Foundation заснував Центр адаптації у Загребі, який допомагає українцям адаптуватись у новій країні – вирішувати юридичні питання, отримувати психологічну підтримку, вивчати мову. У 2023 році центр отримав відзнаку в номінації «Власні проєкти благодійних фондів» рейтингу «Відповідальна країна», започаткованому виданнями MMR і Delo.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 7

Коли росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС, фонд організував доставку в Херсон 3 т питної води та 1 т медичних засобів для Херсонської міської клінічної лікарні ім. О.С. Лучанського. Крім цього, команда фонду координувала відправку біженцям з Херсону, які зараз перебувають у Миколаєві, 33 палет із речами першої необхідності від українських благодійних об’єднань і волонтерів у Хорватії.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 8

Розвиток мілітарі-напряму для фонду, що раніше опікувався виключно «мирними», видався набагато складнішим викликом. Йшли від потреб. Починали із забезпечення всім необхідним співробітників FAVBET, що стали до лав ЗСУ та ТрО, потім почали підтримувати їхні підрозділи. З часом команда визначила для себе найбільш пріоритетні напрями та зосередилася саме на них. Ними стало постачання військовим підрозділам автівок та високотехнологічного обладнання – дронів, тепловізорів, приладів нічного бачення, сучасних систем зв’язку та багато іншого.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 9

Всього з початку війни за сприяння фонду та компанії українські військові отримали вже більше 190 транспортних засобів різних видів і модифікацій – броньованих авто, позашляховиків, вантажівок та евакуаційних бусів. Загальна сума військової допомоги, переданої FAVBET Foundation на потреби ЗСУ, на сьогодні перевищує 135 млн грн.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 10
Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 11

Повернення до витоків 

Зосередившись на військовій тематиці, у FAVBET Foundation не забули і про свою першочергову мету й продовжують втілювати проєкти в галузі дитячого розвитку.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 12

Один із провідних – «Клуб супергероїв», який об’єднав одразу три ініціативи з підтримки дітей і підлітків з родин військовослужбовців та переселенців.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 13

Перша – це освітній проєкт IT Kids спільно з «Code Club Україна», в межах якого фонд профінансував курс базової ІТ-освіти для 352 учнів 12–15 років.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 14

Друга – «Сила у знаннях», завдяки якій 5500 школярів в усій Україні отримали великі бокси канцелярії для навчання та творчості.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 15

Третя ж ініціатива під назвою «Сильніші разом» передбачає створення безкоштовних спортивних секцій.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 16

Зараз фонд вже відкрив безкоштовні секції з футболу та баскетболу у київському Центрі фізичного здоров’я «Спорт для всіх», а також секцію боксу у бійцівському клубі SpartaBox. Згодом кожен проєкт у фонді планують масштабувати.

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 17

«Українці захищають майбутнє на полі бою і творять його в тилу. Сьогодні ми всі об’єднані однією метою, і саме у цій взаємодії в Україні народжується справжнє громадянське суспільство. Саме тому FAVBET продовжуватиме робити все необхідне для того, щоб наближати нашу перемогу та підтримувати тих, хто цього потребує», – говорить засновник FAVBET і президент FAVBET Foundation Андрій Матюха.

Андрій Матюха, засновник FAVBET і президент FAVBET Foundation

Андрій Матюха, засновник FAVBET і президент FAVBET Foundation

Об’єднані спільною метою. Найбільші благодійні проєкти FAVBET у 2023 році /Фото 18

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні