Чому БЕБ заблокувало роботу виробника амуніції «Українська броня»? /Фотоколаж Анастасія Левицька
Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Дефіцитний товар для фронту. БЕБ заблокувало роботу одного з шести українських виробників бронежилетів. У чому причина?

5 хв читання

Чому БЕБ заблокувало роботу виробника амуніції «Українська броня»? Фото Фотоколаж Анастасія Левицька

Виробник бронежилетів «Українська броня» розраховував продавати свою амуніцію для Міноборони, але отримав два кримінальні провадження. У чому його підозрюють та у кого держава закуповує броню для українських захисників

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Думали, держава нам подякує. Натомість маємо «маски-шоу», безпідставні звинувачення, вимоги, арешти, блокування», – каже комерційний директор «Української броні» Денис Міліневський. 1 липня 2024-го він отримав підозру від Бюро економічної безпеки (БЕБ). Його підозрюють у можливих фінансових махінаціях і несплаті податків.

Більш ніж рік тому – у травні 2023-го – БЕБ провело обшуки на складах і виробництві компанії. Після цього правоохоронці вилучили 5000 одиниць амуніції на понад 40 млн грн, а рахунки «Української броні» арештували. «Це вже оплачений товар, на який чекають українські захисники, – каже Міліневський. – Якщо нам його не повернуть, ми банкрути».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд