Категорія
Компанії
Дата

Стабільний АТБ, стрімка «Аврора», проблемний Eldorado. 25 найбільших ритейл-компаній України (сукупний виторг – понад 530 млрд грн)

Найбільші ритейлери Україні /колаж Анастасія Левицька

У рейтингу 200 лідерів української економіки — 25 ритейл-компаній Фото колаж Анастасія Левицька

Роздрібна та оптова торгівля генерує 12,4% ВВП України. Хто саме? 10 з 25 найбільших ритейлерів – продуктові мережі магазинів, у топі немає жодного із продавців одягу, ювелірних або дитячих товарів. Хоча дві третини ритейлерів у рейтингу Forbes «200 лідерів української економіки» мають негативну динаміку виторгу за рік (приміром, Eldorado і групи компаній «Віннер» – падіння становить понад 40%), окремі гравці зросли в рази. Наприклад, мережа бюджетних магазинів «Аврора» збільшила виторг за воєнний рік більш ніж удвічі. Хто ще серед лідерів галузі залишається в обоймі найбільших в умовах війни?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Після падіння на 21,4% у 2022 році роздрібні продажі в супермаркетах і магазинах у січні – червні 2023‐го збільшилися на 7,3%. «Ситуація стабілізувалася», – говорить СЕО «Auchan Україна» Марта Труш.

На показники роботи ритейлерів впливають падіння купівельної спроможності українців та зменшення кількості споживачів через виїзд за кордон. Так, за словами Труш, у її торгових точках, де українці роблять великі закупи, кількість товарів у середньому кошику зменшилася на 20%. «Українці «пожертвували» товарами для задоволення – ковбасами найвищого цінового сегмента, сирами, шоколадом або непродовольчою групою», – каже СЕО «Auchan Україна».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні