Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Дихати у спину NaVi». Кіберспортивна команда ексфутболіста Коноплянки увійшла до топ-5 українських клубів. Чи достатньо $80 000 інвестицій, щоб посунути лідера

5 хв читання

Євген Коноплянка, kONO.ECF /надано пресслужбою

За пʼять місяців існування kONO.ECF перемогла у майже 67%, або 83-х матчах. Фото надано пресслужбою

Український футболіст Євген Коноплянка після завершення кар’єри спортсмена керує власною кіберспортивною командою з Counter-Strike 2, у яку разом із партнером вклав $80 000. Для успіху цих грошей замало – стартувати потрібно з мільйонами доларів у кишені, кажуть учасники ринку. Команда Коноплянки робить ставку на спонсорів. Які в нього шанси обіграти конкурентів?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

У серпні кіберспортивний клуб kONO.ECF, який у березні 2024 року заснував футболіст Євген Коноплянка, увійшов у п’ятірку найкращих українських команд з Counter-Strike 2 (CS2), свідчить рейтинг HLTV. Нині він займає 93-тє місце у світі.

За пів року існування kONO.ECF жодного разу не вилітав із сотні найкращих команд світу з кіберспорту. Чому? Колишній вінгер Збірної України з футболу Коноплянка та дворазовий чемпіон Європи з футбольного симулятора FIFA Олег Шустенко заснували клуб на базі зрілих команд Ikla та Eneida, які закрилися у січні та лютому 2024-го відповідно. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд