Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Є тенденція на зменшення зарплат». За останні пів року більшість айтівців із сервісних ІТ-компаній не отримали підвищення зарплати. У чому причина?

4 хв читання

Скільки зароблять в ІТ у 2024 році? /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анастасією Решетнік

Найоплачуваніша позиція в українському ІТ, за даними DOU, – директор з інженерії з зарплатою $8000. Найнижчі зарплати у фахівців підтримки, сисадмінів та HTML-кодерів – від $875 до $1700. Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анастасією Решетнік

Криза на ринку ІТ залишила відбиток на зростанні зарплат у сервісних ІТ-компаніях. На відміну від продуктових компаній, які за останні шість місяців підвищили зарплати майже половині співробітників, сервісні ІТ-компанії збільшили зарплати лише для чверті фахівців. З чим це пов’язано та чи варто очікувати на ріст компенсацій у 2024-му?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Зарплати розробників в Україні вже рік практично не змінюються, а останнім часом є тенденція до їхнього зменшення для більшості спеціалізацій, повідомляє старша директорка з розвитку талантів найбільшої за штатом ІТ-компанії «EPAM Україна» Наталя Колядко. 

Найгірша ситуація з підвищенням зарплат у великих сервісних ІТ-компаніях. Лише 25% фахівців мали перегляди за останні пів року, свідчить липневе дослідження DOU. «Сервісні компанії стриманіші в переглядах зарплат порівняно з довоєнним періодом через вплив війни на індустрію», – зазначає віцепрезидентка з HR однієї з найбільших ІТ-компаній Ciklum Надія Чала. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд