Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Минулорічні акторські страйки в США ледве не прикінчили Голлівуд та український стартап Respeecher заодно. Тепер його CEO вважає, що страх генеративного ШІ – це добре для бізнесу. Чому?

6 хв читання

Минулорічні акторські страйки в США ледве не прикінчили Голлівуд та український стартап Respeecher заодно. Тепер його CEO вважає, що страх генеративного ШІ – це добре для бізнесу. Чому? /колаж Анастасія Решетнік

колаж Анастасія Решетнік

Засновники Respeecher Олександр Сердюк, Дмитро Бєлєвцов та Грант Рібер сьомий рік будують сервіс синтетичних голосів для зірок та кіностудій. Компанія зробила під 170 проєктів для іменитих клієнтів з голлівудських пагорбів, але бізнес почав складатися лише у 2024-му. Про те, коли і як має окупитися багаторічна віра фаундерів у свою технологію, – у новому епізоді проєкту редакторки Forbes Валентини Дудко «Ланч зі стартапом».

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

«Наш ринок дуже довго розвивався, бо він регулюється страхом», – каже Олександр Сердюк, співзасновник і CEO Respeecher, що з 2018-го робить ШІ-сервіс з клонування голосів.

За прикладами далеко ходити не треба. У травні 2024-го OpenAI презентувала гучне оновлення для ChatGPT. Тепер з ним можна поговорити, просто як у культовому для ШІ-розробників фільмі «Вона», де скромний сором’язливий герой Хоакіна Фенікса закохується у голосового асистента.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд