Категорія
Інновації
Дата

Наступна мета після мільйонів FPV. Україна наближається до запуску серійного виробництва аналога російських дронів «Ланцет». Forbes дізнався деталі розробки, в якій РФ попереду на пʼять років

З лютого випробування українських аналогів дронів-камікадзе «Ланцет» відбуваються майже щотижня /оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta

З лютого випробування українських аналогів дронів-камікадзе «Ланцет» відбуваються майже щотижня Фото оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta

Російські дрони-камікадзе «Ланцет» – велика загроза для української артилерії та важкої техніки на фронті. Ворог вперше представив цю розробку ще 2019 року і активно застосовує її під час повномасштабного вторгнення. Мінцифри анонсувало запуск українського «Ланцета» на початку лютого 2024-го. Що потрібно, щоб наздогнати ворога та чи суттєвим є прогрес?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

З лютого випробування українських аналогів дронів-камікадзе на середню дистанцію «Ланцет» відбуваються майже щотижня, говорить у коментарі Forbes міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. «На останньому випробуванні було сім виробників», – додав він. Що вміють ці безпілотники? Дальність польоту – 30-40 км, є з тепловізорами та без, перераховує міністр. 

Російські «Ланцети» активно атакують українську техніку з 2022 року. «Це найбільша загроза для нашої артилерії та важкої техніки», – повідомляє засновник виробництва FPV-дронів TAF Drones Олександр Яковенко. Зокрема росіяни хизувалися ударами по німецьких танках «Леопард-2» і французькій самохідній гаубиці «Цезар». 

Україна відстає у цьому компоненті. «У ренджі до 20 км ЗСУ мають велику кількість коптерів, – розповідав Федоров на YouTube-проєкті Forbes Business Breakfast 7 лютого. – Але нам потрібно уражати на 40 км».

Як Україна створює свій аналог «Ланцетів», коли вони можуть зʼявитися на фронті та скільки їх потрібно ЗСУ? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні