Олександр Яковенко, TAF Drones, FPV‑дрони /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Компанії
Дата

Розлючений одесит. Олександр Яковенко навчився виробляти 10 000 FPV‑дронів на місяць. У чому секрет підприємця, який став суперволонтером

У листопаді компанія Олександра Яковенка TAF Drones виробила понад 10 000 FPV‑дронів, але українська армія потребує більше. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

У вересні компанія Олександра Яковенка TAF Drones відвантажила замовникам рекордну місячну партію в 6000 FPV‑дронів, але українська армія потребує більше. Як він планує задовольнити попит на понад сотні тисяч дронів щомісяця?

На початку липня на одному з найбільших в Україні приватних підприємств із виробництва дронів стався вибух. Цех, у якому збирали до 2000 FPV‑дронів на місяць, було зруйновано. Це виробництво з початку 2023 року розвивав одеський підприємець Олександр Яковенко, 33.

На місці злочину були сліди вибухівки, проте виконавців і замовників злочину досі не знайдено. Диверсія не зупинила, а тільки прискорила підприємця – у вересні його компанія TAF Drones відвантажила замовникам рекордну місячну партію в 6000 FPV‑дронів. У листопаді – понад 10 000. За його оцінкою, нині він займає 4% українського ринку виробництва FPV у грошовому вимірі.

Українська армія щомісяця потребує понад сотні тисяч дронів для розвідки та знищення сил ворога. Яковенко знає, як задовольнити цей попит. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні