Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Батіг у вигляді блокування». Нардепи до кінця вересня планують написати новий закон про регулювання Telegram. Як це може працювати в Україні

4 хв читання

Telegram в Україні - яким може бути регулювання /Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

Як депутати планують регулювати Telegram в Україні. Фото Ілюстрація Shutterstock / Анна Наконечна

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики готує нову версію законопроєкту про регулювання «платформ доступу до інформації», йдеться, зокрема, про Telegram. В ньому, ймовірно, буде норма щодо можливого блокування Telegram у разі невиконання вимог до платформи. Forbes дізнався перші деталі законопроєкту.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Депутати Верховної Ради повертаються до роботи над законодавством, що дозволить державі регулювати цифрові платформи, такі як Telegram.

Ще у березні законопроєкт про це зареєстрував нардеп від опозиційної фракції ЄС Микола Княжицький. До кінця вересня на його основі буде написаний доповнений документ, що, ймовірно, міститиме норму про механізм потенційного блокування месенджера у разі невиконання певних вимог української влади, каже Forbes голова профільного комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв («Слуга народу»). 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд