Андрій Вишневський, Анастасія Бородіна, Дана Павличко та Світлана Матвієнко
Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Друге дихання. Українська школа політичних студій купила видавництво «Основи». Що тепер на нього очікує?

4 хв читання

На фото: Андрій Вишневський, Анастасія Бородіна, Дана Павличко та Світлана Матвієнко. Фото надані Світланою Матвієнко

Видавництво «Основи» отримало нових власників – Українську школу політичних студій (УШПС) та її випускників. Вони видаватимуть праці сучасних політичних філософів, політологів та економістів. Навіщо школі власне видавництво?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Основи» – єдине видавництво в Україні, яке могло зацікавити УШПСта аналітичний центр «Лабораторія законодавчих ініціатив» («ЛЗІ»), каже його керівниця Світлана Матвієнко. Разом із випускниками УШПС – Андрієм Вишневським та Анастасією Бородіною – і ГО «ЛЗІ», вона стала новою співвласницею видавництва. 

Чому саме «Основи»? Понад 20 років «Лабораторія» працює для розвитку демократії та сильних державних інституцій. А з українських видавництв лише «Основи» у 1990-х – 2000-х роках якісно видавали та перекладали відповідну літературу: тексти філософів та політиків Джона Локка, Джона Ролза, Роналда Дворкіна та інших, каже Матвієнко. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд