Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Паралімпійська збірна України у десятці найкращих у світі. Чи отримають спортсмени $9,7 млн призових – питання. Що стоїть за їхнім успіхом

4 хв читання

Анастасія Гарник Паралімпіада /Getty Images

Анастасія Гарник стала золотою чемпіонкою Паралімпіади-2024, здолавши спортсменок з Узбекистану, США та Бразилії. Фото Getty Images

Українська збірна виграла 82 медалі на Паралімпійських іграх-2024 і зайняла сьоме місце у медальному заліку. Здобутки спортсменів мали б принести їм близько $9,7 млн призових, але через війну виплати у підвішеному стані, кажуть атлети, з якими спілкувався Forbes. У чому причина таких результатів паралімпійців і яку роль у них відіграє фінансування?

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

У 2007 році київський інтернат для слабозорих відвідали тренери з лижних перегонів. Серед тих, кого взяли у новий набір команди, була і 12-річна Анастасія Гарник. Відтоді вона займалася плаванням, армреслінгом і голболом, а у 23 роки отримала запрошення від паралімпійської збірної з дзюдо.

«Після кожного тренування залишалася ще на годину з особистим тренером», – згадує Гарник. П’ять років потому вона стала золотою чемпіонкою Паралімпіади-2024, здолавши спортсменок з Узбекистану, США та Бразилії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд