Родючий ґрунт, екзотичний клімат і вулканічний ландшафт, а також вмілий людський дотик і час витримки високо над рівнем моря поєднуються, щоб створити делікатний і неповторний ром Zacapa. Під доглядом майстра-блендера напій набуває тепла, що відображає щедрість духу цієї землі.
Ром починає свою подорож із багатства меду з цукрової тростини, відібраних вручну бочок і майстерності блендера. Завдяки процесу повільної витримки ці елементи сплітаються в ідеальній гармонії, створюючи рідину, не схожу на інші, – інтенсивну, яскраву й насичену. Смак справжньої, душевної розкоші, народжений красивою землею, живою культурою та майстерністю насолоди.
На відміну від більшості ромів, які виготовляють із патоки, ром Zacapa створюється з першого віджиму цукрової тростини, яка відома як «мед із цукрової тростини». Як випливає з назви, ця рідина, схожа на сироп, насичена, солодка і пишна за текстурою і, своєю чергою, надає особливості рому. Повільний і ретельний процес виробництва Zacapa продовжується шляхом використання власного штаму дріжджів, отриманих з ананаса, для перетворення меду з цукрової тростини на спирт.
У високогір’ї Кетцальтенанго, на висоті 2300 м над рівнем моря, де повітря прохолодне і час сповільнюється, ром Zacapa витримується в містичному «Будинку понад хмарами» – одному з високогірних місць для витримки у світі.
Оркестратором чудового смаку Zacapa є Лорена Васкес, одна з небагатьох жінок – майстринь-блендерів у світі міцних напоїв. Захоплена мистецтвом виготовлення преміального рому, керована прагненням до досконалості, вона вважає одним з найкращих занять у світі – бути майстром-блендером, оскільки це не професія, а спосіб життя.
Лорена відома наполегливістю й особливим підходом до змішування, виходячи за межі норми використання найкращих інгредієнтів з Гватемали та витримуючи Zacapa протягом багатьох років, щоб створити рідину, широко визнану найкращим у світі ромом.
Процес витримки натхненний Sistema Solera – системою купажування та витримки, розробленою іспанцями понад 500 років тому для витримки хересних вин. «Солери» – це бочки, розташовані ближче до підлоги, в них міститься найстаріший ром, а «кріадери» – бочки, які містять молоді роми. Майстер-блендер рому, Лорена Васкес з натхненням адаптувала цей процес для витримки рому Zacapa, де змішуються роми різного віку та характеру, а потім зберігаються в обраних бочках для продовження процесу дозрівання.
Завершальним етапом виготовлення є стрічка петате – 3000-річна традиція дворянства майя, яку вручну виткали гватемальські майстрині з трьох сіл нащадків майя. Символ єдності часу і простору, смуга петате гордо прикрашає кожну пляшку.
Ром Zacapa – витвір мистецтва, вираз терпіння, якості та пристрасного майстра купажування, ретельно створений із Гватемалою в основі – від пишного вулканічного ґрунту низовин, де збирають цукровий очерет, до гір, де він розвиває свій багатий, складний смак. Створення вишуканого рому Zacapa займає час, а його багаті багатошарові ноти медової іриски, пряного дуба та фруктів краще смакувати повільно і з людьми, у моменти, які мають найбільше значення.
ZACAPA 23
Це суміш ромів віком від 6 до 23 років, витриманих у бочках з-під американського віскі, та хересних вин Oloroso і Pedro Ximénez. Це складний і насичений темний ром, з нотами карамелізованих фруктів, абрикосів та ванілі. Краще насолоджуватись ромом у чистому вигляді або в коктейлі Old Fashioned.
ZACAPA XO
Це суміш ромів віком від 6 до 25 років. Zacapa XO витримували в бочках з-під американського віскі, хересних вин Oloroso та Pedro Ximénez, і додатково у бочках з французького дуба з-під коньяків. Приголомшливий суперпреміальний напій для любителів рому, в якому ідеально збалансоване поєднання унікальних смакових нот солодощів, прянощів і фруктів. Краще смакує у чистому вигляді.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.