Унікальна алхімія: як на чарівній землі Гватемали створюють ром
Категорія
Партнерський матеріал
Дата

Унікальна алхімія: як на чарівній землі Гватемали створюють ром

Фото надані Bayadera Group

Родючий ґрунт, екзотичний клімат і вулканічний ландшафт, а також вмілий людський дотик і час витримки високо над рівнем моря поєднуються, щоб створити делікатний і неповторний ром Zacapa. Під доглядом майстра-блендера напій набуває тепла, що відображає щедрість духу цієї землі. 

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Ром починає свою подорож із багатства меду з цукрової тростини, відібраних вручну бочок і майстерності блендера. Завдяки процесу повільної витримки ці елементи сплітаються в ідеальній гармонії, створюючи рідину, не схожу на інші, – інтенсивну, яскраву й насичену. Смак справжньої, душевної розкоші, народжений красивою землею, живою культурою та майстерністю насолоди.

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

На відміну від більшості ромів, які виготовляють із патоки, ром Zacapa створюється з першого віджиму цукрової тростини, яка відома як «мед із цукрової тростини». Як випливає з назви, ця рідина, схожа на сироп, насичена, солодка і пишна за текстурою і, своєю чергою, надає особливості рому. Повільний і ретельний процес виробництва Zacapa продовжується шляхом використання власного штаму дріжджів, отриманих з ананаса, для перетворення меду з цукрової тростини на спирт. 

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

У високогір’ї Кетцальтенанго, на висоті 2300 м над рівнем моря, де повітря прохолодне і час сповільнюється, ром Zacapa витримується в містичному «Будинку понад хмарами» – одному з високогірних місць для витримки у світі.

Оркестратором чудового смаку Zacapa є Лорена Васкес, одна з небагатьох жінок – майстринь-блендерів у світі міцних напоїв. Захоплена мистецтвом виготовлення преміального рому, керована прагненням до досконалості, вона вважає одним з найкращих занять у світі – бути майстром-блендером, оскільки це не професія, а спосіб життя.

Лорена відома наполегливістю й особливим підходом до змішування, виходячи за межі норми використання найкращих інгредієнтів з Гватемали та витримуючи Zacapa протягом багатьох років, щоб створити рідину, широко визнану найкращим у світі ромом.

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Попередній слайд
Наступний слайд

Процес витримки натхненний Sistema Solera – системою купажування та витримки, розробленою іспанцями понад 500 років тому для витримки хересних вин. «Солери» – це бочки, розташовані ближче до підлоги, в них міститься найстаріший ром, а «кріадери» – бочки, які містять молоді роми. Майстер-блендер рому, Лорена Васкес з натхненням адаптувала цей процес для витримки рому Zacapa, де змішуються роми різного віку та характеру, а потім зберігаються в обраних бочках для продовження процесу дозрівання.

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Завершальним етапом виготовлення є стрічка петате – 3000-річна традиція дворянства майя, яку вручну виткали гватемальські майстрині з трьох сіл нащадків майя. Символ єдності часу і простору, смуга петате гордо прикрашає кожну пляшку.

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Попередній слайд
Наступний слайд

Ром Zacapa – витвір мистецтва, вираз терпіння, якості та пристрасного майстра купажування, ретельно створений із Гватемалою в основі – від пишного вулканічного ґрунту низовин, де збирають цукровий очерет, до гір, де він розвиває свій багатий, складний смак. Створення вишуканого рому Zacapa займає час, а його багаті багатошарові ноти медової іриски, пряного дуба та фруктів краще смакувати повільно і з людьми, у моменти, які мають найбільше значення.

ZACAPA 23

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Це суміш ромів віком від 6 до 23 років, витриманих у бочках з-під американського віскі, та хересних вин Oloroso і Pedro Ximénez. Це складний і насичений темний ром, з нотами карамелізованих фруктів, абрикосів та ванілі. Краще насолоджуватись ромом у чистому вигляді або в коктейлі Old Fashioned. 

ZACAPA XO

Фото надані Bayadera Group

Фото надані Bayadera Group

Це суміш ромів віком від 6 до 25 років. Zacapa XO витримували в бочках з-під американського віскі, хересних вин Oloroso та Pedro Ximénez, і додатково у бочках з французького дуба з-під коньяків. Приголомшливий суперпреміальний напій для любителів рому, в якому ідеально збалансоване поєднання унікальних смакових нот солодощів, прянощів і фруктів. Краще смакує у чистому вигляді.

Попередній слайд
Наступний слайд
Новий Forbes вже у продажу

Новий Forbes вже у продажу

30 до 30 | Квартал 95, лідер "Великого будівництва"