Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Дефолт точно скасовується. Україна домовилась з кредиторами про реструктуризацію боргу на понад $20 млрд. На які вимоги погодився уряд

5 хв читання

Україна уникнула дефолту /колаж Анастасія Решетнік

Україна домовилась з кредиторами про реструктуризацію боргу на $23 млрд Фото колаж Анастасія Решетнік

Кредитори України погодили велику реструктуризацію зовнішніх зобовʼязань уряду, а також гарантованих державою єврооблігацій «Укравтодору», повідомив Мінфін ввечері 28 серпня. Йдеться про зобов'язання сукупно на $20,5 млрд ($23,4 млрд з урахуванням відсотків). Угоду підтримали понад 97% власників єврооблігацій, заявив міністр фінансів Сергій Марченко. Вона має зекономити $11,4 млрд у найближчі три роки. Які її умови та хто залишився у виграші? Публікуємо розбір домовленостей від 22 липня, коли уряд оголосив про узгодження формату реструктуризації з Комітетом кредиторів, до якого входять найбільші власники єврооблігацій

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Після невдалого першого раунду перемовин з зовнішніми кредиторами, з другої спроби український уряд оголосив про домовленість з тримачами євробондів. «Зможемо вивільнити ресурси на нагальні потреби: нашу оборону, соціальний захист та відновлення», – зазначив премʼєр Денис Шмигаль. 

Перемовини між європейськими кредиторами й урядом тривали декілька місяців. 28 серпня Мінфін отримав необхідну кількість голосів від власників облігацій та тепер зможе закрити угоду.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд