Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Мінус третина площ. Компанія Dragon Capital Томаша Фіали за час великої війни продала свій найбільший склад і два бізнес-центри. Чи вдалося заробити на «низькому» ринку

3 хв читання

Логістичний комплекс Amtel /ealc.com.ua

Логістичний комплекс Amtel загальною площею 100 208 кв. м був найбільшим об’єктом у портфелі Dragon Capital Фото ealc.com.ua

З лютого 2022 року Dragon Capital продала щонайменше три об’єкти – два бізнес-центри у Києві та складський комплекс у Київській області. Нові власники – найбільша гуманітарна організація України, керівники мережі будівельних супермаркетів та підприємці з Вірменії. Ці угоди могли принести продавцю близько $70 млн.

«У нас немає активів, які ми хочемо тримати завжди», – розповідав засновник інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала в інтерв’ю Forbes Ukraine у квітні цього року. 

Dragon Capital роками розширювала портфель комерційної нерухомості. «Кожен рік – п’ять-вісім нових інвестицій», – розповідав Фіала. Перед повномасштабною війною у власності групи було 778 000 кв. м. Зараз – близько 531 000 кв. м комерційної нерухомості: за період війни компанія втратила три об’єкти і ще три продала.  

У 2022–2023 роках група знайшла нових власників для двох офісних центрів у Києві, у 2024-му – продала логістичний комплекс у Київській області. Хто покупець і скільки могла виручити Dragon Capital?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні