Нова ціль НБУ – неринкові операції банків зі сторонніми компаніями. Чому це стало проблемою, як Нацбанк хоче її розв'язати та що це означає для таких бізнесів, як monobank /пресслужба НБУ
Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Нова ціль НБУ – неринкові операції банків зі сторонніми компаніями. Чому це стало проблемою, як Нацбанк хоче її розв'язати та що це означає для таких бізнесів, як monobank

6 хв читання

пресслужба НБУ

Національний банк планує розширити свій вплив на співпрацю банків із третіми особами. Мотив – запобігти виведенню коштів з банків чи ухиленню від сплати податків через неринкові угоди. Як може працювати ця ідея та до чого тут monobank?

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

НБУ хоче змінити критерії, за якими визначаються повʼязані з банками особи чи компанії. Повʼязаність – важливе поняття у банківському регулюванні. До таких операцій застосовуються підвищені вимоги.

Раніше обмеження для пов’язаних осіб були насамперед потрібні, аби власники банків не кредитували свої ж компанії. Зараз цієї проблеми практично немає, однак з’явились інші: ухилення від сплати податків, виведення капіталу з банку, виведення валюти за кордон, наголошують двоє топпосадовців фінансового блоку влади, дотичні до розробки відповідного законопроєкту.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд