Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Повернення до Москви під час перемовин із Києвом. МВФ їде до Росії з першою «наглядовою» місією за час війни проти України. Навіщо та чим це може закінчитись

4 хв читання

Місія МВФ повертається до Росії /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Місія МВФ повертається до Росії Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Анною Наконечною

Міжнародний валютний фонд уперше за час повномасштабної війни Росії проти України відправляє місію до Москви. Яка мета МВФ та до чого це може призвести? Розбір Forbes Ukraine

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

«Звертаємося до всіх ключових стейкхолдерів, країн-членів і менеджменту МВФ із закликом ще більше ізолювати державу-агресора і не відновлювати діалог, допоки РФ вбиває цивільних, дітей, руйнує не лише Україну, а й міжнародні правила і принципи загалом», – такою заявою МЗС України відреагувало на новини про те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) уперше з початку повномасштабного вторгнення готується відправити до Росії свою місію.

3 вересня про це повідомило агентство Reuters із посиланням на виконавчого директора МВФ від Росії Олексія Можина. Наступного дня на сайті Фонду зʼявилася заява постійної представниці МВФ у РФ Аннетт Кіобе про те, що співробітники установи дійсно прибудуть до країни з наглядовою місією. Перед цим починаючи з 16 вересня відбудуться онлайн-консультації.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд