Категорія
Гроші
Дата

Премії на 580 млн грн як загроза діловій репутації. Власники банку «Авангард» та ICU заробили на арештованих активах Сбербанка і тепер судяться з НБУ. Репортаж з Київського адмінсуду

Андрій Пишний, Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко. /колаж Анастасія Левицька

Андрій Пишний, Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко. Фото колаж Анастасія Левицька

Співвласники інвесткомпанії ICU та банку «Авангард» Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко, за рішенням НБУ, втратили посади в наглядовій раді «Авангарду». Причина гніву регулятора — премії на сотні мільйонів гривень, які Пасенюк зі Стеценком отримали від свого ж банку. Що не так? За версією НБУ, джерелом виплат стали державні облігації, які належали виведеному з ринку російському Сбєру та зберігались в «Авангарді». Пасенюк і Стеценко вирішили відстояти свою позицію в суді. Чи є в них шанси на перемогу?

Ранок 22 листопада, центр Києва. Адвокат Костянтина Стеценка, співвласника однієї з найбільших інвесткомпаній України ICU, впевненим тоном переконує трьох суддів: його клієнт нічого не порушував, отримавши від свого ж банку премію у кілька сотень мільйонів гривень.

Чому юристам Стеценка доводиться говорити про це у тісній залі Київського окружного адміністративного суду? Причина – гостра суперечка з Національним банком України. Регулятору не сподобалося, що 580 млн грн, які отримали Стеценко та його партнер Макар Пасенюк, були зароблені на операціях з російськими активами, арештованими на початку війни. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні