Томаш Фіала /надано пресслужбою
Категорія
Гроші
Дата

Якщо не «біла» компанія, навіть не починайте розмову. Індустріальний парк Томаша Фіали першим отримав міжнародну страховку від воєнних ризиків. Чого їй коштував цей прорив

Томаш Фіала Фото надано пресслужбою

Агентство Світового банку MIGA вперше застрахувало інвестицію у проєкт з України. Гарантію отримав індустріальний парк M10 Lviv Industrial Park Dragon Capital Томаша Фіали, що знаходиться неподалік від кордону з Польщею. Чому українським компаніям непросто отримувати міжнародну страховку від воєнних ризиків?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ввечері 28 вересня агентство з гарантування інвестицій із групи Світового банку MIGA оголосило про завершення угоди з надання гарантій першому за час повномасштабної війни інвестиційному проєкту в Україні – М10 Lviv Industrial Park. 65% компанії, що оперує індустріальним парком у Львові, належить Dragon Capital Томаша Фіали, 35% – ЄБРР (став інвестором проєкту у лютому 2023-го).

$9,2 млн гарантії, наданої MIGA, фактично виступають страховкою для інвестицій у будівництво першої черги М10 Lviv Industrial Park, розповідає інвестиційний директор Dragon Capital Михайло Сакун. Ризики, які покриває ця гарантія, безпосередньо повʼязані з війною – фізичне руйнування обʼєкту внаслідок ворожих обстрілів та/або втрата контролю над ним.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні