Категорія
Новини
Дата

Страхування воєнних ризиків. MIGA надала Dragon Capital гарантію на $9 млн для інвестицій у Львівський індустріальний парк (оновлено)

Агентство з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) застрахувало перший інвестиційний проєкт від воєнних ризиків, повідомила перший віцепремʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко. Проєкт M10 Industrial Park у Львові отримав гарантію на суму до $9,2 млн, йдеться у пресрелізі MIGA.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • MIGA надає гарантії на суму до $9,2 млн кіпрській компанії UIPH Ukrainian Industrial Property Holding Limited (60% акцій належить Dragon Capital) на її прямі інвестиції та акціонерну позику у проект індустріального парку M10 Lviv Industrial Park на випадок воєнних ризиків та громадянських заворушень на період до 10 років.
  • Свириденко пояснила, що це гарантія на кредитні кошти, які бере компанія, для будівництва та експлуатації складського комплексу та супутньої інфраструктури в промисловому парку M10
  • Проєкт отримає сертифікацію «зеленого будівництва».
  • «Ми дуже довго йшли до цього важливого рішення […] Це сигнал не лише для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Але й перший крок до запуску ринку страхування від воєнних ризиків», – зазначила Свириденко.
  • «Ми вдячні MIGA за підтримку України та нашої «зеленої» інвестиції у індустріальний парк M10 у Львові», – сказав Томаш Фіала, гендиректор компанії Dragon Capital. «Широкий доступ до гарантій є ключовим фактором для збільшення прямих іноземних інвестицій в Україну в умовах війни», – додав бізнесмен.
Страхування воєнних ризиків. MIGA надала Dragon Capital гарантію на $9 млн для інвестицій у Львівський індустріальний парк (оновлено) /Фото 1

M10 Industrial Park. Фото: m10.com.ua

Страхування воєнних ризиків. MIGA надала Dragon Capital гарантію на $9 млн для інвестицій у Львівський індустріальний парк (оновлено) /Фото 2

M10 Industrial Park. Фото: m10.com.ua

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

На початку червня цього року стало відомо, що CPIH Ltd, яка входить у групу компаній Dragon Capital, отримала пропозицію про гарантію на суму до $10 млн протягом 10 років від MIGA під інвестиції у Львівський індустріальний парк М10. 

MIGA співпрацює з програмою сприяння розвитку торгівлі ЄБРР, метою якої є допомога міжнародній торгівлі з Центральною та Східною Європою, СНД, а також з регіонами Південного та Східного Середземноморʼя. У межах програми міжнародним комерційним банкам надаються гарантії покриття політичного та комерційного платіжного ризику за операціями, здійснюваними банками-емітентами у країнах операцій ЄБРР.

Минулого року MIGA виділило Україні $30 млн на реалізацію пілотного проєкту зі страхування інвестицій.

У лютому цього року повідомлялося, що MIGA надасть гарантії торговельного фінансування на суму до $200 млн ЄБРР на підтримку торгових операцій, які проводяться через державні банки в країнах з ринком, що формується, і в країнах, що розвиваються. Україна стане першою країною, яка скористається цією підтримкою.

Тоді ж ЄБРР заявив, що стане власником 35% акцій Львівського індустріального парку М10 та інвестує в нього $24,5 млн. Із них до $5,5 млн буде інвестовано у завершення першого етапу проєкту. Реалізація фази 1, перерваної повномасштабним російським вторгненням в Україну в лютому, відновилася влітку 2022 року, а завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 кв. м очікується в другій половині 2023-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні