Категорія
Новини
Дата

Apple займеться розробкою 6G і вже шукає інженерів-дослідників, – Bloomberg

Компанія Аpple наймає інженерів для розробки бездротової мережі 6G. Техгігант хоче бути лідером у цій технології, а не покладатися на інші компанії, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На цьому тижні Аpple розмістила оголошення про пошук інженерів-дослідників бездротових систем для мереж поточного й нового покоління.
  • У списках вказані посади в офісах Apple у Кремнієвій долині й Сан-Дієго, де компанія працює над розробкою бездротових технологій і дизайном мікросхем.
  • «У вас буде унікальна можливість створити бездротову технологію наступного покоління, яка вплине на майбутні продукти Apple», – йдеться в оголошенні про вакансію.
  • Люди, найняті на ці посади, будуть «досліджувати й розробляти системи бездротового зв'язку наступного покоління (6G) для мереж радіодоступу» і «брати участь у галузевих / академічних форумах, присвячених технології 6G».
  • Фахівці очікують, що 6G стане реальністю не раніше 2030 року. Але в списках вакансій вказано, що Apple хоче займатися розробками нової технології на ранніх етапах.

Контекст

Наразі найшвидшою системою бездротового зв’язку є технологія 5G. Незважаючи на поширення теорії змови, пов'язаної з гіпотетичною небезпекою вишок 5G для здоров'я, вона стрімко розвивається. Стандарт 5G уже працює на чотирьох континентах – від Південної Кореї до США. Як заявив в інтерв’ю UBR заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест, в Україні мобільний зв’язок 5G з'явиться за три роки.

У кінці минулого року Apple випустила свої перші iPhone із підтримкою 5G, хоча кілька виробників телефонів випередили її на ринку. Щоб впровадити 5G в iPhone, вона врегулювала суперечку з виробником мікросхем із Сан-Дієго. Тому участь компанії у дослідженнях і проєктуванні 6G вказує на те, що вона не хоче чекати й покладатися на підрядників.

Apple прагне до розвитку власних технологій. Раніше вона розробила власні процесори для iPhone, iPad та Mac. Компанія також активізувала роботу над власними екранами й технологіями камер на додаток до бездротових чіпів для AirPods і Apple Watch.

Цікавий факт

У кінці 2020 року Китай відправив на орбіту перший у світі супутник для тестування 6G.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні