Категорія
Новини
Дата

Асоціація «УАВтормет» готується до порізки російської військової техніки на металобрухт

Українська асоціація вторинних металів (УАВтормет) вивчає технології порізки військової техніки на металобрухт. Про це йдеться в повідомленні асоціації.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «УАВтормет» вивчає світовий досвід та технології переробки військової техніки на металобрухт, повідомила асоціація.
  • Якщо на приватній території перебуває справна військова техніка, це – військовий трофей. Непридатна до використання техніка – це металобрухт, який фізособа може здати та отримати гроші, цитує асоціація голову правління брухтопереробного підприємства «Інтерпайп Втормет» Валентина Макаренка.
  • Керівник брухтопереробного підприємства констатував, що до війни в Україні спостерігався дефіцит металобрухту. Вартість металобрухту в Україні до війни становила 9 000 грн/тонна, нагадав він.

Цитата

«Ми з ним упораємося, ми його переробимо! Це потрібний нам продукт», – сказав Макаренко.

Контекст

В Україні діють Українська асоціація вторинних металів (УАВтормет), Українська асоціація експортерів металобрухту (УАЕМ) та Українська асоціація вторинних металів та ресурсів (УАВторметресурс).

За даними Генштаба, на 17 березня, втрати військової техніки противника орієнтовно склали: танків ‒ 444 одиниці, бойових броньованих машин ‒ 1435, артилерійських систем – 201, реактивних систем залпового вогню – 72, засобів ППО – 43, літаків – 86, гелікоптерів – 108, автомобільної техніки – 864 одиниці, кораблів/катерів – 3, цистерн з ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 11, спецтехніки – 10 одиниць.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні