Категорія
Новини
Дата

Бельгійська AB InBev продає пивний бізнес в Росії турецькому партнеру. Бренд Bud у РФ заборонять

Бельгійська пивоварна компанія AB InBev продає свою частку в російському спільному підприємстві з турецькою Anadolu Efes, пише Bloomberg. Негрошове списання у І кварталі становитиме $1,1 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • AB InBev продасть частку турецькому партнеру, переговори з яким вже завершуються. Угода передбачає заборону використання в РФ бренда Bud.
  • AB InBev Efes управляє 11 заводами в РФ. На ньому варять пиво під брендами «Клинское», «Белый медведь», «Сибирская корона», Velkopopovicky Kozel та ін. Контрольний пакет акцій у спільному підприємстві належить туркам.

Контекст

Carlsberg Group може продати AB InBev Efes пивоварну компанію «Балтика», повідомили напередодні джерела «Комерсанта». У 2020 році «Балтика» займала близько 27% російського пивного ринку, у AB InBev Efes було 30%. Про вихід з РФ також оголосила голландська Heineken. Джерела кажуть, що сім заводів Heineken у РФ можуть бути продані різним покупцям.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні