Категорія
Новини
Дата

Binance не обмежувала виведення грошей для росіян. SWIFT-перекази не працюють уже давно

1 хв читання

Одна з найбільших криптобірж світу Binance не обмежувала перекази й виведення грошей для росіян незалежно від країни резидентства. Кошти не можна вивести лише через SWIFT-перекази, тому що банк-партнер не працює з користувачами з Росії. Про це повідомила Forbes пресслужба Binance.

Ключові факти

  • Низка ЗМІ опублікувала новину про те, що Binance обмежила для росіян перекази та виведення грошей в іноземні банки незалежно від країни резидентства. Про це також у Telegram повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Міністр опублікував скріншоти листування російського користувача зі службою підтримки Binance.
  • Користувач, який, за його словами, є резидентом Дубая, запитує, чому не може вивести кошти на банківський рахунок. У службі підтримки відповіли, що «платіжна система недоступна для користувачів регіону вашого місця народження, попри те, що ви є резидентом іншої країни».
  • У Binance спростували інформацію, назвавши відповідь служби підтримки некоректною. «У публікації, де агент служби підтримки в рамках звернення відповів, що «обмеження залежать від регіону народження», є некоректними (за що ми просимо вибачення)», – пояснили у пресслужбі. 
  • SWIFT-перекази для росіян були «історично недоступні» навіть до введення обмежень. Оскільки банк-партнер не працював і не працює з клієнтами з Росії та ще низки країн: Хорватії, Мексики, Чорногорії, Туреччини тощо. Повний список розміщено на сайті криптобіржі з 19 листопада 2021 року.
  • Якщо користувачі з цих країн вкажуть інший регіон, що не входить до списку, обмеження для SWIFT-переказів не знімаються. Це залежить від громадянства, пояснили у пресслужбі.
  • Росіяни можуть вивести кошти іншими каналами.

Контекст

Раніше Binance оголосила, що обмежує доступ до своїх сервісів росіянам, що мають активи загальною вартістю понад €10 000. Для користувачів, які відповідають цим критеріям, буде доступна лише функція виведення коштів. 

Пʼятий пакет санкцій ЄС оголосили 8 квітня 2022 року. Крім вугільного ембарго й транспортної блокади, він забороняє надавати послуги гаманця, рахунку або зберігання криптоактивів російським фізичним особам або компаніям, якщо загальна вартість криптоактивів перевищує €10 000. Раніше обмеження стосувалися суми понад €100 000.

27 лютого найбільша криптобіржа світу Binance заявила, що жертвує $10 млн на допомогу Україні. Крім цього, благодійний фонд Binance запустив Фонд допомоги в надзвичайних ситуаціях для надання екстреної допомоги Україні через криптокраудфандинг.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні