Категорія
Новини
Дата

Binance не обмежувала виведення грошей для росіян. SWIFT-перекази не працюють уже давно

Одна з найбільших криптобірж світу Binance не обмежувала перекази й виведення грошей для росіян незалежно від країни резидентства. Кошти не можна вивести лише через SWIFT-перекази, тому що банк-партнер не працює з користувачами з Росії. Про це повідомила Forbes пресслужба Binance.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Низка ЗМІ опублікувала новину про те, що Binance обмежила для росіян перекази та виведення грошей в іноземні банки незалежно від країни резидентства. Про це також у Telegram повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Міністр опублікував скріншоти листування російського користувача зі службою підтримки Binance.
  • Користувач, який, за його словами, є резидентом Дубая, запитує, чому не може вивести кошти на банківський рахунок. У службі підтримки відповіли, що «платіжна система недоступна для користувачів регіону вашого місця народження, попри те, що ви є резидентом іншої країни».
  • У Binance спростували інформацію, назвавши відповідь служби підтримки некоректною. «У публікації, де агент служби підтримки в рамках звернення відповів, що «обмеження залежать від регіону народження», є некоректними (за що ми просимо вибачення)», – пояснили у пресслужбі. 
  • SWIFT-перекази для росіян були «історично недоступні» навіть до введення обмежень. Оскільки банк-партнер не працював і не працює з клієнтами з Росії та ще низки країн: Хорватії, Мексики, Чорногорії, Туреччини тощо. Повний список розміщено на сайті криптобіржі з 19 листопада 2021 року.
  • Якщо користувачі з цих країн вкажуть інший регіон, що не входить до списку, обмеження для SWIFT-переказів не знімаються. Це залежить від громадянства, пояснили у пресслужбі.
  • Росіяни можуть вивести кошти іншими каналами.

Контекст

Раніше Binance оголосила, що обмежує доступ до своїх сервісів росіянам, що мають активи загальною вартістю понад €10 000. Для користувачів, які відповідають цим критеріям, буде доступна лише функція виведення коштів. 

Пʼятий пакет санкцій ЄС оголосили 8 квітня 2022 року. Крім вугільного ембарго й транспортної блокади, він забороняє надавати послуги гаманця, рахунку або зберігання криптоактивів російським фізичним особам або компаніям, якщо загальна вартість криптоактивів перевищує €10 000. Раніше обмеження стосувалися суми понад €100 000.

27 лютого найбільша криптобіржа світу Binance заявила, що жертвує $10 млн на допомогу Україні. Крім цього, благодійний фонд Binance запустив Фонд допомоги в надзвичайних ситуаціях для надання екстреної допомоги Україні через криптокраудфандинг.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні