Категорія
Новини
Дата

Бізнес – людям. Як під час війни українцям допомагають АТБ, «Сільпо», ПриватБанк та Uklon (оновлено)

Uklon допомагає транспорту критичної інфраструктури столиці, ПриватБанк та Raiffeisen вводять кредитні канікули, АТБ надає свої підвали в якості сховищ. Forbes розповідає, як бізнес допомагає українцям під час війни

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

  • Vodafone. Для всіх клієнтів передплати, в яких не підключено пакет чи низький баланс, оператор підключив 1000 хвилин дзвінків по Україні та в мережі та 10 ГБ інтернету. Термін дії пакету – 30 днів із моменту підключення. Аналогічні пакети встановлені для клієнтів контрактної форми обслуговування, для них запроваджені кредитні ліміти на 90 днів.
  • «Київстар». Для клієнтів передплати, в яких закінчилися кошти і немає можливості поповнити рахунок, будуть доступні дзвінки в мережі. Скасовується комісія у межах послуги «Екстра гроші», яка дозволяє замовити додаткові кошти і повернути їх пізніше, потрібно ввести код *117#. Аби поповнити рахунок на конкретну суму – 15, 20, 75 та 125 гривень, потрібно набрати *117*X#, де X – одна з можливих сум поповнення. Кошти можна використати для оплати дзвінків на інші мережі, відправки SMS, мобільного інтернету, роумінгу.
  • Lifecell. Всі абоненти отримають 5 ГБ інтернету та 30 хвилин на всі мобільні та стаціонарні номери по Україні. Пакет діє 30 днів, перевірити нарахування можна набравши код *121#.
  • 26 лютого магазини мережі АТБ, в яких є підвальні приміщення, відкривають їх для людей, котрі не можуть сховатися в іншому місці в період повітряної тривоги. Про це заявила пресслужба компанії. Буде також сформовано необхідний запас води. Адресу найближчого магазину з підвальним приміщенням можна знайти за посиланням. У період комендантської години підвальні приміщення будуть зачинені. 
  • Мережа супермаркетів «Сільпо» дозволила будь-якому покупцю на касі зняти готівку. Приймається карта Mastercard, ліміт збільшено до 6000 грн. 
  • ПриватБанк повідомив про запровадження кредитних канікул для фізосіб за всіма кредитними картками. Вони почнуть діяти з 1 березня 2022 року, клієнтів буде переведено у режим автоматично. Пільгові умови договору під 0,00001% без обов’язкового мінімального платежу діють до 1 червня 2022 року за кредитними картками «Картка універсальна», «Картка універсальна Gold» та преміальними картками. Детальні умови доступні за посиланням
  • Raiffeisen Bank запроваджує кредитні канікули за кредитними картками та кредитами мінімум на один місяць. Зміни відбудуться автоматично. Крім цього, скасовують комісію за користування рахунками для фізичних осіб та приватних підприємців за березень. Термін дії карток, які закінчуються в лютому, продовжать на 180 діб. Також вводять мораторій на пеню по кредитах. Деталі за посиланням. 
  • Альфа-Банк Україна з 1 березня 2022 року запускає кредитні канікули на три місяці за всіма кредитними картками та кредитами для клієнтів фізичних осіб. Скасовується обов’язковий мінімальний платіж за кредитними картками.
  • Monobank продовжив на місяць пільговий період за кредитними картками та скасував внесення обовʼязкового платежу цього місяця. Обіцяють не нараховувати штрафи та підвищені відсотки за непогашення заборгованості чи прострочення.
  • Uklon готові допомогти з транспортом волонтерам та працівникам критично важливої інфраструктури міста. Запити або контакти організацій та волонтерів треба надсилати Сергію Смусю. Крім цього, компанія виходить на зв’язок із мережами АЗС, щоб підтримати водіїв. Для них уже повністю прибрали комісію. Компанія окремо хоче надати ТрО автівки, які допомагатимуть із логістикою. 
  • Українська IT-компанія MacPaw пропонує усім користувачам рік безкоштовного доступу до VPN-сервісу ClearVPN. Для цього потрібно скористатися промокодом SAVEUKRAINE. Для чого це потрібно? VPN-клієнт може замаскувати ваш трафік та захистити прилад від простежування.
  • Рінат Ахметов направляє 150 млн грн на допомогу Україні. З них 50 млн грн на медикаменти, 100 – на допомогу столиці та киянам. Список медикаментів визначає Фонд Ріната Ахметова у координації з МОЗ України. «Для допомоги об’єднані ресурси Благодійного Фонду, ФК «Шахтар» та інші активи SCM», – йдеться у заяві компанії. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні