Категорія
Новини
Дата

Блокування пунктів пропуску на кордоні. Україна досі не отримала офіційних вимог від польських перевізників

Польські перевізники блокують три пункти пропуску: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин». На ранок 7 листопада офіційних вимог від протестувальників не було передано жодному представникові української сторони. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Українська сторона заявляє, що за наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів відкрита до конструктивного діалогу. «Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн було враховано», – йдеться у повідомленні.
  • У Мінінфраструктури зазначили, що постійно комунікують з українським посольством у Польщі, мінінфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію. 
  • «Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи «Шляхи солідарності»», – йдеться у заяві.

Контекст

З 13:00 6 листопада польські перевізники перекрили три найбільші пункти пропуску між країнами: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», ідеться в повідомленні Митної служби України. Доступними для проїзду вантажівок залишися три пункти: «Шегині – Медика», «Устилуг – Зосин» та «Нижанковичі – Мальховіце». Останні два – тільки для порожніх вантажівок.

Організатори протесту планують пропускати лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає умови польських перевізників, то кордон буде перекритим щонайменше до початку грудня. 

Посол України в Польщі Василь Зварич назвав такі дії «болючим ударом у спину України», яка страждає від російської агресії, та закликав перевізників припинити блокування руху вантажного транспорту.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні