Категорія
Новини
Дата

«Боржомі» призупиняє роботу двох заводів. Їхні власники під санкціями

IDS Borjomi Georgia з 29 квітня призупиняє роботу на двох заводах через фінансові труднощі. У компанії працює близько 1000 осіб. Про це йдеться у заяві компанії, пише Перший канал Грузії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Основною причиною ситуації, що склалася, називаються «фінансові труднощі, які почалися через бойові дії в Україні».
  • До останнього часу єдиним виробником мінеральної води «Боржомі» була компанія IDS Borjomi Georgia, яка входить до складу IDS Borjomi International, що належить російській структурі «Альфа-груп» (раніше – компанія Georgian Glass & Mineral Water Co).
  • Належить виробництво «Боржомі» російському підприємцю, засновнику «Альфа-банку» Михайлу Фрідману, який потрапив під санкції Заходу після початку війни в Україні.
  • «Складна ситуація, що склалася на основних ринках збуту продукції компанії, посилювалася обмеженим доступом до банківських рахунків, що закривало можливість отримання валютного виторгу та розрахунків із кредиторами», – йдеться в заяві.
  • У компанії сподіваються, що найближчим часом ситуація покращиться і вони зможуть повернутися до роботи.

Контекст

Європейський Союз ввів санкції 28 лютого щодо акціонерів «Альфа-банку» Михайла Фрідмана та Петра Авена. 15 березня у рамках нового пакету санкцій Велика Британія заморозила активи Михайла Фрідмана. Він «отримував вигоду та підтримував уряд» завдяки своїм можливостям у наглядовій раді «Альфа-Груп» та раді директорів ABH Holdings S.A., власника найбільшого в Росії приватного банку «Альфа-банк». 

У квітні кроки партнерів підтримала Канада, яка також запровадила санкції проти Фрідмана.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні