Категорія
Новини
Дата

Британський фунт підскочив після новини про скасування зниження податків

Курс британського фунта підскочив на початку торгів у Лондоні після того, як уряд оголосив про плани скасувати підвищення ставки податку на прибуток, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Фунт зріс до $1,128, що є найвищим показником за 10 днів, тоді як ф’ючерси FTSE натякали на сильне відновлення фондового ринку, який постраждав через занепокоєння щодо планів витрат прем’єр-міністра Ліз Трасс та міністра фінансів Квасі Квартенга, зазначило агентство.
  • «З точки зору ринку, це хороший крок у правильному напрямку. Ринкам потрібен час, щоб прийняти повідомлення, але це має послабити тиск», – сказав Ян фон Геріх, головний аналітик Nordea. За його словами, питання все ще залишаються, і фунт, швидше за все, залишатиметься під тиском.

Контекст

Влада Великої Британії вирішила відмовитися від скасування максимальної ставки прибуткового податку, що становить 45% і застосовується до річного доходу понад £150 000 фунтів.

«Рішення про ставку податку в 45% стало просто величезним відволікаючим фактором від дуже потужного пакету заходів», – сказав міністр фінансів Квартенг.

Скасування максимальної ставки податку на прибуток було оголошено наприкінці вересня в рамках масштабної програми зі зниження податків, яка викликала критику з боку експертів через різке зростання дефіциту держбюджету і призвела до зльоту прибутковості держоблігацій. 

Для помʼякшення наслідків Банку Англії довелося призупинити запланований початок продажу держбондів і натомість знову почати купувати боргові папери.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні