Категорія
Новини
Дата

Cargill продаватиме маски для корів. Хочуть скоротити викиди парникових газів

Американська продовольча компанія Cargill продаватиме пристрої для корів, які поглинають метан. Експериментальна технологія має допомогти галузі скоротити викиди парникових газів, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пристрій у вигляді маски розроблено британським стартапом Zelp Ltd. Компанія стверджує, що він може знизити викиди метану більш ніж наполовину.
  • Zelp веде переговори з низкою потенційних партнерів-виробників і планує підготувати свою розробку до серійного виробництва до кінця року.
  • Cargill пропонуватиме ці пристрої європейським фермерам у 2022 році.
  • Наявність доступу до великої мережі клієнтів Cargill може допомогти Zelp забезпечити попит. Стартап готується до випуску продукту, який усе ще перебуває в стадії розробки.
  • Річна плата за користування пристроєм може стартувати приблизно від $80 за одну корову, зазначає Zelp.

Важливі цифри

Cargill прагне до 2030 року скоротити викиди у своїх глобальних ланцюжках поставок на 30%.

Контекст

Боротьба з викидами метану від тваринництва є однією з найбільш критичних і найбільш складних кліматичних проблем для мʼясних і молочних підприємств, зазначає Bloomberg. Близько 95% метану, який продукують корови, виділяється у вигляді відрижки і через ніс. За даними Chatham House, загалом тваринництво викидає 39% усього метану та 65% діоксиду азоту. Метан, як і вуглекислий газ, утворює навколо Землі шар, який заважає тепловому випромінюванню залишати атмосферу, створюючи парниковий ефект.

При чому під час перебування в атмосфері метан вловлює в 80 разів більше тепла, ніж вуглекислий газ. Пристрій компанії Zelp розміщується над ротом корови і діє як каталітичний нейтралізатор в автомобілі. Вентилятори, що працюють від сонячних батарей, всмоктують відрижку і вловлюють її в камері з фільтром, що поглинає метан. Коли фільтр насичується, в результаті хімічної реакції метан перетворюється на вуглекислий газ (CO2).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні