Категорія
Новини
Дата

Cargill продаватиме маски для корів. Хочуть скоротити викиди парникових газів

1 хв читання

Американська продовольча компанія Cargill продаватиме пристрої для корів, які поглинають метан. Експериментальна технологія має допомогти галузі скоротити викиди парникових газів, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Пристрій у вигляді маски розроблено британським стартапом Zelp Ltd. Компанія стверджує, що він може знизити викиди метану більш ніж наполовину.
  • Zelp веде переговори з низкою потенційних партнерів-виробників і планує підготувати свою розробку до серійного виробництва до кінця року.
  • Cargill пропонуватиме ці пристрої європейським фермерам у 2022 році.
  • Наявність доступу до великої мережі клієнтів Cargill може допомогти Zelp забезпечити попит. Стартап готується до випуску продукту, який усе ще перебуває в стадії розробки.
  • Річна плата за користування пристроєм може стартувати приблизно від $80 за одну корову, зазначає Zelp.

Важливі цифри

Cargill прагне до 2030 року скоротити викиди у своїх глобальних ланцюжках поставок на 30%.

Контекст

Боротьба з викидами метану від тваринництва є однією з найбільш критичних і найбільш складних кліматичних проблем для мʼясних і молочних підприємств, зазначає Bloomberg. Близько 95% метану, який продукують корови, виділяється у вигляді відрижки і через ніс. За даними Chatham House, загалом тваринництво викидає 39% усього метану та 65% діоксиду азоту. Метан, як і вуглекислий газ, утворює навколо Землі шар, який заважає тепловому випромінюванню залишати атмосферу, створюючи парниковий ефект.

При чому під час перебування в атмосфері метан вловлює в 80 разів більше тепла, ніж вуглекислий газ. Пристрій компанії Zelp розміщується над ротом корови і діє як каталітичний нейтралізатор в автомобілі. Вентилятори, що працюють від сонячних батарей, всмоктують відрижку і вловлюють її в камері з фільтром, що поглинає метан. Коли фільтр насичується, в результаті хімічної реакції метан перетворюється на вуглекислий газ (CO2).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні